VDL gaat De Meeuw volledig overnemen

VDL Groep wil De Meeuw uit Oirschot volledig overnemen. Het industriële familiebedrijf beschikt sinds 2015 al over 50 procent van de aandelen van De Meeuw, specialist in flexibele en modulaire huisvesting voor onder andere de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en woningbouwcorporaties.

Beeld uit de fabriek van De Meeuw in Oirschot.

De Meeuw, met productievestigingen in Oirschot en Willebroek (B), telt ruim 400 medewerkers en kent een jaaromzet van 180 miljoen euro (2022). Onder VDL-vlag zal het bedrijf verdergaan als VDL De Meeuw.

Duurzame huisvestingsoplossingen

De Meeuw bouwt duurzaam tijdelijke en permanente huisvesting waarin het prettig wonen en werken is. Met een gezond binnenklimaat, veel comfort, goed licht en met een prettige akoestiek. Daarnaast hebben de gebouwen een laag energieverbruik. Doordat de bouwmodules duurzaam inzetbaar zijn, wordt 55 procent minder CO₂ uitgestoten in vergelijking met traditionele bouw en wordt een reductie van 95 procent van het bouwafval gerealiseerd. Modulair bouwen maakt het makkelijker om soepel in te spelen op en mee te groeien met veranderingen in wensen, behoeftes en vereisten. De bouwmodules van De Meeuw zijn tevens recyclebaar voor nieuwe projecten.

De Meeuw is specialist in flexibele en modulaire huisvestingsoplossingen voor onder andere de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en woningbouwcorporaties.

De Meeuw is specialist in flexibele en modulaire huisvestingsoplossingen voor onder andere de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en woningbouwcorporaties.

Synergievoordelen

René Meeuwissen, uittredend aandeelhouder van De Meeuw: “De markt voor flexibele, modulaire en duurzame huisvesting groeit hard. De Meeuw is meegegroeid met deze ontwikkeling en is in de positie zich te transformeren tot koploper in deze markt. VDL Groep heeft veel kennis op het gebied van automatisering en industrialisatie waardoor er veel synergie tussen onze beide familiebedrijven kan worden gerealiseerd. Met de investeringskracht van VDL Groep is De Meeuw in staat de ingezette strategie uit te voeren. Bovendien zijn onze klanten en medewerkers met deze overname verzekerd van een krachtig internationaal opererend Nederlands moederbedrijf en daarmee van een zekere en succesvolle toekomst.”

Kracht door samenwerking

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Met deze overname versterken we onze positie verder in de Infratech, één van de ‘vijf werelden van VDL’ en kunnen we verder inspelen op de grote vraag naar diverse vormen van huisvesting.”
De Meeuw Groep blijft onder VDL Groep actief in Nederland en België. Cros Construct, de vestiging van het bedrijf in Roemenië, zal worden voortgezet door René Meeuwissen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

VDL Groep groeit stevig door

27-03 Ondanks onzekere geopolitieke omstandigheden en externe uitdagingen als gevolg van tekorten (medewerkers en materialen)…

Personeel en Opleiding

VDL Triple T Academy biedt BBL-leerlingen extra vaardigheden

26-09 Dit uitdagende mbo-opleidings-programma van VDL Groep is ontwikkeld in samenwerking met FC Eindhoven en…

Bedrijf en Economie

Ondanks tegenwind omzetgroei VDL

05-09 Na de eerste zes maanden van 2022 bedraagt de gecombineerde omzet van het industriële…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Toeleveren

VD Leegte Metaal verhuist naar Kempisch Bedrijvenpark

24-11 VDL Groep kocht in 2012 en 2019 ook grond op het KBP. VDL Fibertech…

Bedrijf en Economie

VDL positiever over 2021 ondanks uitdagingen van formaat

22-03 De gecombineerde omzet is in 2020 uitgekomen op 4,686 miljard euro, een daling van…

Toeleveren

VDL Groep neemt tbp electronics over

29-12 VDL Groep versterkt zijn positie als industriële partner in de elektronica. Het familiebedrijf met…

Transport en Logistiek

Verbeterd laadsysteem bezorgt DAF CF Electric met VDL E-Power nieuwe mogelijkheden

08-01 Door een verbeterd laadsysteem kan met de door DAF Trucks en VDL Groep ontwikkelde…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021