VDL Technics maakt parcours voor spectaculaire tv-show

VDL Technics in Boxtel heeft samen met plaatsgenoot ELI Play het uitdagende parcours gemaakt voor het televisieprogramma The Big Bounce, dat sinds kort wordt uitgezonden door de Duitse tv-zender RTL.

In deze gameshow moeten kandidaten een trampolineparcours zien te overleven. Hierbij draait alles om behendigheid, snelheid en moed. VDL Technics heeft voor diverse circuits stalen frames en hindernis constructies gemaakt. Onder de schuimrubberen blokken met diverse kleuren skai bekleding, zitten kubistische kokerconstructies die door VDL Technics zijn getekend, gemaakt en geleverd. Ook heeft VDL Technics de V-shaped walls, palen van de hoge en lage trampoline, kubus, duikplank en palen met wipkip in samenwerking met ELI Play bedacht en geconstrueerd. De totale hindernisbaan is 50 meter lang en 7 meter hoog.

Levertijd grootste uitdaging
De deadline voor oplevering van het parcours, maar ook de definitieve ‘draai en filmdagen’ stonden al maanden vast. Daarom was de levertijd van het geheel  de grootste uitdaging. “Het was erg interessant om te mogen meedenken op het gebied van engineering, de layout en de vormgeving van zowel parcours als bepaalde hindernissen’’, vertelt Sales Manager Peter Thomasse van VDL Technics.

Daarnaast was het voor VDL Technics spannend om dit, als eerste project voor de nieuwe relatie EliPlay, direct helemaal goed te doen. “De samenwerking is supergoed verlopen, wat nu ook resulteert in diverse andere aanvragen en opdrachten voor ELI Play.”

De spectaculaire trampolineshow van Endemol Shine Duitsland is eind vorig jaar volledig in de evenementenhal van Breepark in Breda opgenomen. Mogelijk komt er ook een Nederlandse variant van de show.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X