VDL Triple T Academy biedt BBL-leerlingen extra vaardigheden

De VDL Triple T (Trots Talent in Techniek) Academy is van start gegaan. Gedurende deze 1-jarige opleiding gaan 13 BBL-leerlingen, naast hun vakinhoudelijke leerwerktraject bij één van de VDL-bedrijven, werken aan hun persoonlijke ontwikkeling (powerskills) én worden zij sportief uitgedaagd.

Tijdens de kick-off bijeenkomst in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven is het officiële startsein gegeven voor de VDL Triple T Academy en is de ‘selectie’ van 2022 voorgesteld.

Dit uitdagende mbo-opleidings-programma van VDL Groep is ontwikkeld in samenwerking met FC Eindhoven en Mikrocentrum.

Jongeren enthousiast maken

Guustaaf Savenije, hoofddirectielid van VDL Groep: “We kennen helaas een groot tekort aan mbo-vakmensen. De instroom van mbo’ers die voor techniek kiezen is onvoldoende om dit tekort op te vangen. Voor ons zijn vakmensen essentieel om te ontwikkelen en produceren. Het is dus belangrijk om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de (hightech) maakindustrie. Het tekort aan technische medewerkers dwingt tot creatieve oplossingen om medewerkers te werven én te behouden. Met de VDL Triple T Academy geven we BBL-leerlingen extra ontwikkelmogelijkheden. Door deze ‘upgrade’ te geven aan reguliere BBL-opleidingen willen we de keuze voor een technisch beroep aantrekkelijker maken. Met dit programma combineren we vakmanschap met persoonlijke ontwikkeling, sport en vitaliteit. Daarnaast geeft de opleiding extra erkenning aan praktijkgericht technisch talent. Talent waar VDL trots op is, dat we koesteren en stimuleren voor een mooie loopbaan in de techniek.”

Powerskills, sport en vitaliteit

De 13 BBL-leerlingen werken 3 of 4 dagen in de week bij één van de VDL-bedrijven. Eén dag in de week gaan ze naar school om een vakopleiding te volgen. Daarnaast gaan ze iedere vrijdagochtend naar de VDL Triple T Academy waar zij fysiek en mentaal worden uitgedaagd. De onderwerpen samenwerken, communicatie, resultaatgerichtheid en ondernemerschap – tevens kernwaarden van VDL – staan daarbij centraal. Powerskills die cruciaal zijn voor vitale en wendbare medewerkers in de uitdagende hightech maakindustrie. Onder leiding van Jens van Son, oud-profvoetballer van FC Eindhoven en tegenwoordig projectmanager bij FC Eindhoven, volgen de leerlingen de ene week een fysiek programma gericht op sport en vitaliteit. De andere week worden de lessen gericht op persoonlijke ontwikkeling verzorgd door René Berden van Mikrocentrum in de businessroom van VDL Groep in het Philips Stadion.

Samenwerking en blijven ontwikkelen

“Voor het opzetten van de academy hebben we de samenwerking gezocht met Mikrocentrum en FC Eindhoven, voor ons logische partners gezien onze jarenlange relaties met beide partijen”, aldus John van der Pas, HR-manager en programmamanager VDL Triple T Academy.
Frank Bruls, Manager Afdeling Opleidingen van Mikrocentrum: “Goed samenwerken, communicatie, resultaatgerichtheid en ondernemerschap zijn essentiële powerskills om succesvol (complexe) technische uitdagingen aan te kunnen gaan en voorop te blijven lopen. Het is daarom belangrijk dat de huidige en komende generatie vakmensen hier zich in blijven ontwikkelen. We zijn trots dat we als kennispartner met VDL Groep en FC Eindhoven de handen ineen kunnen slaan om deze vaardigheden en het talent van engineers te helpen versterken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Ondanks tegenwind omzetgroei VDL

05-09 Na de eerste zes maanden van 2022 bedraagt de gecombineerde omzet van het industriële…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Toeleveren

VD Leegte Metaal verhuist naar Kempisch Bedrijvenpark

24-11 VDL Groep kocht in 2012 en 2019 ook grond op het KBP. VDL Fibertech…

Bedrijf en Economie

VDL positiever over 2021 ondanks uitdagingen van formaat

22-03 De gecombineerde omzet is in 2020 uitgekomen op 4,686 miljard euro, een daling van…

Toeleveren

VDL Groep neemt tbp electronics over

29-12 VDL Groep versterkt zijn positie als industriële partner in de elektronica. Het familiebedrijf met…

Personeel en Opleiding

Forse verhoging BBL-subsidie Metalektro

20-04 Bedrijven in de Metalektro met mbo-studenten in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) krijgen fors meer…

Transport en Logistiek

Verbeterd laadsysteem bezorgt DAF CF Electric met VDL E-Power nieuwe mogelijkheden

08-01 Door een verbeterd laadsysteem kan met de door DAF Trucks en VDL Groep ontwikkelde…

Toeleveren

Fabrikanten van stalen masten slaan handen ineen

04-12 De vier Nederlandse fabrikanten van stalen masten slaan de handen ineen door het oprichten…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen