VDL wint Nederlandse Innovatie Prijs

0

VDL Groep heeft de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 gewonnen. De prijs is een erkenning voor de innovatiekracht en de maatschappelijke impact van het familiebedrijf.

Bij het toekennen van de innovatieprijs is onder meer gekeken naar nieuwe, vooruitstrevende oplossingen en technologieën van VDL, aandacht voor medewerkers, ondernemerschap en samenwerking. De Nederlandse Innovatie Prijs 2019 is overhandigd tijdens het tv-programma De Wereld van Morgen van AVROTROS.

Tijdens de bekendmaking in het Kurhaus in Scheveningen prees de jury VDL op velerlei gebieden. “VDL loopt voorop bij het toepassen van nieuwe technologieën en innovatie zit in het DNA”, stelt juryvoorzitter Henk Volberda, tevens hoogleraar strategie & innovatie. “Bij VDL Groep wordt substantieel geïnvesteerd in onderzoek & ontwikkeling en de combinatie van automatisering en aandacht voor medewerkers leidt tot nieuwe werkgelegenheid. Waar anderen bedreigingen zien, ziet VDL juist kansen. Er wordt op meerdere gebieden een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzame oplossingen. VDL is de parel van de maakindustrie.” Hoofddirectielid Jennifer van der Leegte van VDL Groep heeft de prijs in ontvangst genomen. “Dit is een geweldige erkenning voor onze bijna 17.000 medewerkers, die elke dag opnieuw bij onze 104 bedrijven in binnen- en buitenland hard werken om onze wereld slimmer, sneller, beter en groener te maken.”