Veelzijdige schachtfrezen

Widia heeft het WCE-platform voor massief hardmetalen schachtfrezen gelanceerd. De eerste uitgave van het WCE-platform is voorzien van WCE4, een geometrie met vier spaangroeven die hoogwaardige eigenschappen combineert met een gloednieuwe, veelzijdige kwaliteit.

De WCE4 wordt aangeboden in configuraties met zowel kogelvormige als scherphoekige uiteinden.

“Met zijn nieuwe ontwerp levert de WCE4 de volgende generatie veelzijdige inzetbare cilindrische frezen om onze klanten te helpen productiever en efficiënter te zijn”, zegt de wereldwijde manager voor volhardmetaal-gereedschappen Widia, Tamir Sherif. “De WCE4 is een aantrekkelijk geprijsd gereedschap voor kleine tot middelgrote bedrijven waar betrouwbaarheid en een consequente standtijd hoog in het vaandel staan.”

Zware sneden

Twee belangrijke kenmerken van dit type gereedschap zijn de asymmetrische snijkantsverdeling en variabele spiraalhoek. De combinatie van deze twee vermindert trillingen en maakt zware sneden mogelijk, terwijl de nieuwe hardmetaalsoort, WU20PE, veelzijdigheid mogelijk maakt in staal, roestvrij staal en gietijzer toepassingen.

Deze ontwerpkenmerken, in combinatie met de geometrie met vier spaangroeven, zorgen voor een schachtfrees met betrouwbare prestaties en veelzijdigheid in toepassingen, zelfs bij veeleisende bewerkingen zoals gleuven in vol materiaal en zware sneden.

Het WCE-platform omvat frezen met vier spaangroeven, zowel scherphoekige als kogelvormige uiteinden met zowel vol cilindrische- als Weldon-schachtvorm en is verkrijgbaar in zowel metrische als inch-afmetingen. De WCE5-geometrie met vijf spaangroeven wordt later in 2022 uitgebracht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Featured

Keramische schachtfrezen garanderen tijdige levering Inconel onderdelen

28-07 Massief keramische schachtfrezen van Kennametal helpen een aerospace werkplaats in de Verenigde Staten om…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X