Veelzijdigheid is troef bij Fiber Laser Benelux

Fiber Laser Benelux demonstreert tijdens haar Fiber Laser Demodagen van 29 tot en met 31 maart in Ede de lasersnijmachine Cutlite Penta Fiber plus met 15 kW vermogen. Bezoekers kunnen dan met eigen ogen de kwaliteit en snelheid van deze machine zien.

De Cutlite Penta Plus LM Tube is een combimachine met een vlakbedlaser én een buis/profiellaser. De overgang van vlakke platen naar buisvormige bewerking vindt automatisch plaats in dezelfde afgesloten cabine.

Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant Cutlite Penta. “Deze brengen we vol vertrouwen met een hoge kwaliteit en topservice van A tot Z aan onze klanten”, zegt Jeffrey Datema van Fiber Laser Benelux. “De machines zijn van Europese kwaliteit tegen de beste prijs voor professionele metaalbewerkingsbedrijven in Europa.”

De machineleverancier in Ede is gespecialiseerd in fiberlaser snijmachines met vlakbed (rechtop snijden) tot bevel snijden (onder maximale hoek van 45 graden) en levert ook speciale machines voor het snijden van buis en profiel in combinatie met of zonder een vlakbedlaser, dus een standalone of combimachine (2 in 1).

Combimachines voor buis en plaat

De Cutlite Penta LME & Plus LM Tube Combimachine zijn snijmachines met een vlakbedlaser én een buis/profiellaser. Zo combineren de LME Tube en de Plus LM Tube de voordelen van een standaard systeem voor het snijden van vlakke plaat met het snijden van buizen en profielen. De overgang van vlakke platen naar buisvormige bewerking vindt automatisch plaats in dezelfde afgesloten cabine. Het snijproces maakt dus gebruik van dezelfde EVO 3-snijkop, die ontworpen en ontwikkeld is door Cutlite Penta zelf.

De LME Tube is het instapmodel met een grote flexibiliteit in het gebruik, hoge snijprestaties en een hoge kwaliteitsnorm. “De Plus LM Tube is de best mogelijke keuze op het gebied van hoge prestaties, structurele stevigheid van de machine en de hoge efficiëntie voor zowel vlakke als buisvormige processen”, aldus Datema. Beide machines van dit type hebben een standaard ontlaadstation van 3 meter voor buis en profiel, maar ze kunnen ook worden uitgevoerd met een ontlaadstation van 4 of maximaal 6,5 m.

Bij de LME Tube is de afmeting van het vlakbed voor rechtop snijden van platen mogelijk vanaf 2010 (2000×1500), 3015 (3000×1500) tot 6020 (6000×2000). Bij de Plus LM Tube is de afmeting van het vlakbed voor rechtop snijden van platen mogelijk vanaf 3015 (3000×1500) tot 13030 (13000×3000). Beide type machines zijn leverbaar met IPG laserbronnen van 2 t/m 15 kW.

De Cutlite Penta Fiber Tube TL is enkel een buis/profiellaser. Het Fiber Tube-systeem bestaat uit drie types en biedt hoge prestaties, structurele stevigheid en hoge efficiëntie voor zowel vlakke als buisvormige bewerkingen.

De Cutlite Penta Fiber Tube TL is enkel een buis/profiellaser. Het Fiber Tube-systeem bestaat uit drie types en biedt hoge prestaties, structurele stevigheid en hoge efficiëntie voor zowel vlakke als buisvormige bewerkingen.

Buis/profiellaser

De Cutlite Penta Fiber Tube TL is enkel een buis/profiellaser. Het Fiber Tube-systeem bestaat uit drie types en biedt hoge prestaties, structurele stevigheid en hoge efficiëntie voor zowel vlakke als buisvormige bewerkingen. De buismodule maakt het systeem compleet, veelzijdig en dynamisch. De gebruiker kan automatisch overschakelen van vlakke naar buisvormige bewerking met dezelfde EVO 3-snijkop die de mogelijkheid biedt om op het buisdeel (indien uitgerust) schuin te snijden.

Bovendien stelt de veelzijdigheid van deze Cutlite Penta Tube TL Laser de gebruiker in staat om metalen buizen van elke dikte, sectie en materiaal te verwerken. Van RVS tot zacht staal, van ijzer tot gelegeerd staal en van koper tot messing. Het resultaat is een onberispelijke en productieve bewerking, met aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen. De minimale diameter van de buis/profiel is 12 mm, de maximale diameter 220 mm. Uitbreiding naar een grotere klemdiameter dan 220 mm is mogelijk op aanvraag, tot aan een diameter van 320 mm. Alle drie types hebben een standaard ontlaadstation van 6,5 meter voor het afvoeren van de gesneden buis en profiel.

De drie types zijn Fiber Tube TL 120, TL150 en TL220, elk met hun eigen maximale klemming, laserbron, koeler en afzuigunit. De Fiber Tube is uitgerust met een IPG Laserbron vanaf 1 kW tot 4 kW vermogen.

Open dagen met 15 kW demo’s

Wie nieuwsgierig is wat een fiberlaser voor zijn productie kan betekenen, kan van 29 t/m 31 maart de open dagen van Fiber Laser Benelux in Ede bezoeken. Er wordt dan gesneden met een 15 kW demo vlakbedlaser. Naast de snijkwaliteit en de hoge snelheid kunnen bezoekers ook de bouwkwaliteit en degelijkheid van de machine goed beoordelen. De demo machine heeft afmetingen van 3000×1500 mm met 15 KW, maar is ook leverbaar tot 16500×3500 mm met 30 kW, eventueel met bevel snijden.

Anco Euser van Widenhorn is tijdens de open dagen aanwezig om de PROfirst CADCAM software voor snijmachines te demonstreren. Bezoekers zijn welkom op dinsdag 29 maart van 9.00 tot 18.00 uur, woensdag 30 maart van 9.00 tot 20.00 uur en donderdag 31 maart van 9.00 tot 18.00 uur. Voor het inplannen van een afspraak kan men bellen of mailen met Fiber Laser Benelux.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

BLM Group breekt met nieuwe vlakbedlaser drastisch met verleden

31-10 BLM Group, marktleider op het gebied van buisbewerking, presenteert met de LS7 een volledig…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

TechniShow Awards voor Teqram, Widenhorn en Van Ommen

29-08 De inzendingen waarmee deze bedrijven hebben gewonnen, zijn deze week te zien op de…

TechnishowNieuws

Eagle Lasers legt de lat telkens weer hoger

23-08 Met de opening van een nieuwe showroom in de regio Stuttgart vierde de Eagle…

TechnishowNieuws

Widenhorn presenteert afraapmodule op TechniShow

14-07 Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen