Veilig en betrouwbaar freesbewerkingen optimaliseren

0

Met de intuïtieve Max 5-besturing en de optie Solid Model Import maakt Hurco het 5-assig frezen eenvoudiger voor de operator. Algemeen biedt Hurco een pakket aan voordelen dat ook nieuwkomers helpt bij een snelle productieoptimalisatie voor 5-assig frezen.

Hurco ontwikkelt en produceert interactieve CNC-besturingen, software en computergestuurde bewerkingscentra en componenten. Eindmarkt is vooral de klantgerichte enkelstuks- en kleinserieproductie binnen grotere bedrijven in diverse sectoren. Dankzij de nieuwe innovaties ondersteunt Hurco de operator om veilig en betrouwbaar freesbewerkingen te optimaliseren.

3-assige machines van Hurco upgraden
Elke Hurco-machine is uitgerust met software die 5-assige bewerkingen mogelijk maakt. “Iedereen die in zijn dagelijkse werk regelmatig zeer complexe componenten wil bewerken, moet niet bang zijn voor investeringen in een 5-assige machine”, adviseert Sebastian Herr, hoofd van de afdeling applicatietechniek bij Hurco. “Als ik producten op een 3-assige machine vier of vijf keer opnieuw moet opspannen, dan loont de 5-assige machine zich al vanaf het meteen. “Het bewerkingscentrum VC 500i van Hurco is een goed instapmodel voor 5-zijdig verspanen in enkelstuks- en kleine serieproductie. De 5-assige machine met verrijdbare kolom en draai-zwenktafel is, dankzij de gemakkelijke en snelle programmering en het concept met verrijdbare kolom, geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van toelevering tot machinebouw. Het bewerken is gelijk aan een 3-assige machine, maar alleen op meerdere zijden tegelijkertijd. Een omscholing van werknemers van 3-assige naar 5-assige bewerking kan daarom met weinig training worden uitgevoerd. Als het duidelijk wordt dat de productie slechts af en toe complexere onderdelen vereist met meer dan twee of drie opspanningen, is het winstgevend om een bestaande 3-assige machine te upgraden”. De hardware-upgrade kost niet meer dan een dag, plus een dag voor het trainen van werknemers. De 3-assige machine is standaard echter niet voorzien van meetlinealen en werkt daarom een fractie minder nauwkeurig. “Met een 5-assige machine kan ik over het algemeen een hogere nauwkeurigheid bereiken op het onderdeel”, voegt het hoofd van de Hurco Applicatietechniek toe.

Hurco

Harmonisch samenspel: Machine en de dialoogbesturing WinMax
Hurco-bewerkingscentra hebben een in eigen beheer ontwikkelde en reeds geïntegreerde CNC-besturing. In combinatie met de WinMax-gebruikersinterface leidt het in tekstdialoog van de ene bewerkingsstap naar de andere en maakt zo een eenvoudig te leren en intuïtief te beheersen machineprogrammering mogelijk. Rechthoek-, schroefdraad-, graveer- en zelfs complexe contourcycli worden gecombineerd tot doelgerichte bewerkingen. Dit verkort de programmeertijden aan-zienlijk en maakt het mogelijk dat nieuwe werknemers in de kortst mogelijke tijd worden opgeleid. Met Max 5 is het ook mogelijk om rechtstreeks 3D-bestanden van CAD-systemen als STEP-formaat in te lezen. Met deze optie Solid Model Import van Hurco wordt de programmeertijd verkort en is het traject van het 3D-model naar het onderdeel minder foutgevoelig. Complexe DXF-tekeningen kunnen rechtstreeks via de USB- of LAN-interface worden ingelezen en verwerkt op het 19-inch scherm.