Vemewa heet nu Felyon Metaaltechniek

Een modern en fors uitgebreid machinepark en personeel dat volgens de laatste technieken werkt. Vemewa is de afgelopen jaren flink gegroeid, maar de naam en huisstijl waren daarbij eigenlijk achtergebleven. Daarom heet de plaatbewerker voortaan Felyon Metaaltechniek.

Felyon Metaaltechniek is gespecialiseerd in plaatbewerking en machinebouw voor klanten in de Benelux. Het bedrijf uit Rhenen voert werkzaamheden uit in RVS, aluminium, staal en andere metalen en maakt zowel halffabricaten als complete producten. Het beschikt over een modern machinepark met 3.000 vierkante meter werkoppervlak en een team van goed geschoolde, getalenteerde vakmensen. Omdat de bedrijfsnaam Vemewa niet meer bij het huidige bedrijf paste, is gekozen voor een andere koers en is de bedrijfsnaam veranderd in Felyon Metaaltechniek.

Modern bedrijf
“In 2018 kwam het idee om de huisstijl te veranderen”, zegt Mark Steijnen, eigenaar van Felyon Metaaltechniek. “De naam Vemewa bestaat al sinds 1962 en de huisstijl paste mijns inziens niet meer bij het huidige bedrijf. Eigenlijk waren we als bedrijf met de tijd meegegaan met de meest moderne machines, twintig vakmensen met kennis van de modernste technieken en een nieuw bedrijfspand. De huisstijl en de naam bleven achter bij deze ontwikkelingen en toen heb ik een marketingbureau ingeschakeld.” Dat marketingbureau (GSTALT uit Ede) kreeg aanvankelijk alleen de opdracht om de huisstijl te veranderen, ondanks de suggestie om ook een naamsverandering te doen. Want daar was Steijnen niet direct happig op. “Het is toch een familienaam die van mijn opa op mijn vader is overgedragen en dat is een stukje sentiment waar je niet eenvoudig overheen stapt”, erkent de eigenaar van Felyon. Door een presentatie van GSTALT over de nieuwe huisstijl in combinatie met de nieuwe naam ging Steijnen toch overstag. “Toen ik die naam zag, was ik meteen verkocht en zag ik dat dit precies hetgeen is waar wij voor staan. De letters FE staan voor ferro en lyon staat voor lion, een stuk karakter dat erg bij mij en eigenlijk het hele bedrijf past.”

Zo’n 300 bezoekers kwamen op de open dag af en waren getuige van de gedaanteverandering van Vemewa naar Felyon Metaaltechniek.

Nieuw personeel
De keuze voor een naamsverandering en een nieuwe huisstijl was een heel bewuste keuze. “We waren toe aan een identiteit die bij ons past, maar ik geef toe dat het wel wat lastig was om de nieuwe naam aan mijn vader voor te leggen”, zegt de derde generatie eigenaar. “Hij omarmde het hele concept echter meteen en zag zelf ook in dat het bedrijf dat zijn vader ooit was begonnen eigenlijk niet meer bestond. Het is fijn dat een ouderwetse gedachte inziet dat je gelijk hebt.” Overigens verdwijnt de naam Vemewa niet meteen. Online is het bedrijf nog zichtbaar en dat zal ook niet meteen veranderen. “De oude naam kan prima naast de nieuwe blijven bestaan”, vervolgt Steijnen. “Handel doen is gevonden worden. Je moet je kop boven het maaiveld uitsteken en ik denk dat dit met de nieuwe naam veel beter gaat lukken. Daarnaast zijn wij net als vele collega’s op zoek naar personeel en we willen uitdragen dat we een hip en modern bedrijf zijn. Dat kan met onze nieuwe naam en huisstijl veel beter.”

Open dag
Om de nieuwe naam en huisstijl bekend te maken, organiseerde Felyon eind mei een open dag. Zo’n 300 bezoekers kwamen naar het pand dat geheel in de nieuwe huisstijl was omgetoverd. “Die open dag was een groot succes”, aldus Steijnen. “We hebben veel bedrijven gesproken die niet wisten dat we bepaalde werkzaamheden konden uitvoeren. Daarnaast hebben we met een korte presentatie onze keuze voor een nieuwe naam kunnen toelichten. Voor onze bestaande klanten zal er in principe niets veranderen, behalve dat ze nieuw briefpapier te zien krijgen. Maar nieuwe klanten zullen ons met onze nieuwe huisstijl en bedrijfsnaam veel sneller vinden en overtuigd raken van Felyon Metaalbewerking!”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen