Verbeterde lasdraad en –elektrode Castolin

0

Castolin Eutectic lanceert een nieuwe formule van het lasdraad EnDOtec DO*327 en de nieuwe laselektrode EutecTrode 6327 XHD, een hoge-prestatie-elektrode voor herstellings- en slijtagegerichte toepassingen. Deze combinatie wordt geleverd met verbeterde functies.

De slag en gecombineerde abrasieve slijtvastheid hebben een groot voordeel door het behouden van hardheid tot 550 graden Celsius en een neersmelt die slak- en spatvrij is. Ze kunnen gebruikt worden voor het opbouwen van meerdere laslagen welke scheurvrij zijn met een maximale oplaslaag van 15 mm. Al deze verbeteringen komen volgens de producent overeen met uitstekende lasbaarheid, prestaties en neersmeltsnelheid. Andere verbeterde kenmerken zijn onder meer een verhoogde precipitatie van ultra-harde kubieke carbidefasen die fijn zijn gedispergeerd in een matrix die buitengewoon taai is en de hardheid van het lasmetaal laat toenemen tot 59 HRC. Ook is de abrasieve slijtvastheid verbeterd welke is onderbouwd door de testresultaten van ASTM G65 en G99. Er is meer weerstand tegen uitbraak door druk of slagwerking van buitenaf.

Deze producten van Castolin zijn voornamelijk ontwikkeld voor het aanbrengen van slijtvaste beschermlagen op gelegeerd staal, austenitisch mangaanstaal. De industrieën waar de DO*327 en 6327 XHD het meest nodig zijn, zijn de mijnbouw, boor, cement, steengroeven, matrijzenreparatie, gereedschappen en openbare werken. Hamers, aambeelden, rollen, breker-behuizingen, mechanische laderbakranden en tanden hebben ook DO*327 en 6327 XHD nodig. Deze toepassingen zijn hoofdzakelijk waar relatief dikke oplaslagen nodig zijn, samen met het lassen van meerdere lagen met minimale risico’s van slakinsluitingen. Voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn onder meer abrasieve rollen met zeer hoge druk, banden schreddertanden, slaglijst rotor voor het recyclen van afval, brekerrooster.