Verspanersforum op dreef met bewerken superlegeringen

0

Afgaande op de enthousiaste reacties van de deelnemers, was de laatste training van dit jaar van het Verspanersforum op 4 december een geslaagde exercitie. Onderwerp was het bewerken van superlegeringen.

De medewerkers van de deelnemende bedrijven waren in dit speciale onderwerp geïnteresseerd. Zij spannen zich in om ook hun kennisniveau over superlegeringen te onderhouden en aan te vullen. Daarbij realiseren ze zich heel goed dat het verspanen van superlegeringen niet hetzelfde is als het verspanen van staal en ook langzamer gaat.

Voor de firma Boessenkool uit Almelo sloot de inhoud van de training goed aan bij de praktijk. Als co-maker past Boessenkool de knowhow direct toe. Ook de firma HWI Techniek uit Alphen aan de Rijn creëert een voorsprong in dit segment van de productietechnologie. Onlangs heeft het bedrijf hiervoor nog het ISO 9001-2000 certificeringstraject met succes doorlopen. Zij zijn bekwaam in het bewerken van hoogwaardige materialen zoals Super Duplex, Hastelloy en titanium, die vaak worden gebruikt in omgevingen met agressieve stoffen of onder extreem hoge belasting in onder andere de chemie-, olie-, gas- en offshore-industrie.

Het Verspanersforum is ingenomen met het positieve resultaat van de training en wil deze graag aan meer bedrijven aanbieden. Daarmee vult men de eigen doelstelling in, om zoveel mogelijk kennis over te dragen en te behouden voor de Nederlandse maakindustrie. In de optiek van het Verspanersforum is het nodig om onze bedrijven te enthousiasmeren meer te doen aan het verbeteren van de prestaties, door productief en economisch te verspanen. Er is al een aardige referentielijst ontstaan om te laten zien dat de bedrijven hier oog voor hebben, inclusief de betrokkenen in het onderwijsveld. Het Verspanersforum wordt hierin gesteund door een groot aantal sponsoren.

Op de website www.verspanersforum.nl staat nadere informatie (Rubriek: Scholingen en Trainingen) en een contactformulier voor inschrijving.