Vibromak finishing machines bij Topfinish

0

Tijdens de dertiende deelname aan de TechniShow presenteert Topfinish diverse finishing machines. Onder meer worden rondvibreermachines en trogvibreermachines van Vibromak gepresenteerd.

Topfinish is gespecialiseerd in de finishing en reiniging van vele onderdelen voor de industrie. Het bedrijf uit Mijdrecht is importeur en leverancier voor de Benelux van diverse machinemerken. Daarnaast biedt Topfinish een wisselend aanbod van gebruikte machines en kunnen producten behandeld worden in een eigen polijsterij. In de demonstratieruimte in Mijdrecht kunnen proeven worden uitgevoerd met zowel de machines als de procesmiddelen om het meest geschikte proces voor elk onderdeel te bepalen. Op de TechniShow is Topfinish aanwezig met diverse finishing machines.

Pneumatische separeerklep
Onder meer Vibromak rondvibreermachines, om onderdelen tot circa 200 mm te ontbramen of te polijsten, zullen getoond worden. De modellen VKUE 300 en VKUE 150 met pneumatische separeerklep en geluidwerend deksel zullen in werking te zien zijn, in combinatie met een VKK 100 droger. Tevens presenteert Topfinish de Vibromak trogvibreermachine VKT 100, die geschikt is voor grotere onderdelen. Het compartiment is instelbaar door middel van een tussenschot en kan worden aangepast aan de grootte van de werkstukken. Ook kan hiermee de trog in tweeën gedeeld worden en bijvoorbeeld één deel met ontbraam- en één deel met polijstchips gevuld worden.
Alle nieuwe Vibromak machines zijn voorzien van onderhoudsvrije onbalansmotoren.

Centifuges
Tevens demonstreert Topfinish centrifuges van Avatec, die geschikt zijn om kleine producten te ontbramen en polijsten. Zo zijn de TE 18N en de TE 6HDN (nat proces) en de TE6 HDT (droog proces) te zien. Ook kan kennisgemaakt worden met de Render sproeiwasmachine W 80 AM met 100 bar hogedrukspuit. Ten slotte is ook een Ultron ultrasoon precisie-reinigingsinstallatie UL1000 3-baden systeem, dat voorziet in ultrasoon reinigen, ultrasoon naspoelen en drogen, aanwezig. Doordat naspoelen en drogen in dezelfde machine plaatsvinden, kan aan hoge zuiverheidseisen voldaan worden.