Virtuele Euroblech trekt 5500 deelnemers

De eerste Euroblech Digital Innovation Summit heeft meer dan 5500 deelnemers uit 91 landen getrokken. Zij logden gedurende de vier virtuele eventdagen in op het platform om te netwerken, live webinars te bekijken, productdemonstraties bij te wonen en virtuele stands van exposanten te bezoeken.

De organisatie spreekt van een succes, aangezien deelnemers vanuit de hele wereld aansloten om innovaties, trends en actuele oplossingen in de plaatbewerkende industrie te bekijken. “We moeten in lastige tijden als deze innovatief zijn, nieuwe mogelijkheden ontdekken en ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dat was precies ons doel met de lancering van de Euroblech Digital Innovation Summit”, zegt Euroblech-directeur Evelyn Warwick. “Contact houden met de industrie en een platform bieden voor netwerken en kennisuitwisseling is fundamenteel, als aanvulling op de live beurs.”

Positieve feedback

Tijdens het vierdaagse online netwerk en webinar evenement voor professionals in de hele plaatbewerkingsketen konden bezoekers virtueel relevante exposanten ontmoeten, informatieve productpresentaties en webinars over actuele industriële trends volgen, gevolgd door vraag en antwoord sessies. De Euroblech-organisatie zegt positieve feedback te ontvangen van deelnemers. “Velen lieten weten niet verwacht te hebben dat een digitaal evenement zo veel waarde kan opleveren voor de industrie.

Deze informatie zullen we gebruiken om het platform verder te ontwikkelen”, zegt Warwick. “Nu het nieuwe jaar nadert en we nieuwe lockdowns zien, zijn we zeker dat de industrie een ontmoetingsplaats als de digitale Euroblech nodig heeft om contacten te onderhouden en in business te blijven. Het evenement heeft laten zien dat zelfs een virtuele  beursstand, online meetings en videogesprekken nieuwe verkoopkansen bieden en mogelijkheden voor exposanten om leads te genereren. De content die op het platform werd gepresenteerd, werd in totaal bijna 700 uur gestreamd gedurende het evenement.”

Product showcases

Bedrijven die hun nieuwste ontwikkelingen presenteerden waren Bystronic, Lantek, Lumentum, Mazak, Prima Power, Salvagnini en Trumpf. Daarnaast bevatten de virtuele stands van de standhouders honderden uren van product showcases waardoor bezoekers  nieuwe producten en diensten tot in detail konden bekijken.

Daarnaast was er een dagelijks programma van webinars over tal van actuele ontwikkelingen. Hier nam Hermen Bos, directeur van WBM Service, een presentatie voor zijn rekening over op welke manieren je in de designfase meer vormvrijheden hebt door zetwerk en 3D-lasersnijden slim te combineren. “Het webinar is ons goed bevallen en we willen graag leren om deze tool echt te verbeteren voor toekomstige business-ontwikkeling”, aldus Bos.

Het digitale event werd eind oktober gehouden in plaats van de fysieke Euroblech. Deze is verplaatst naar 9-12 maart 2021.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Euroblech zit al op 1300 exposanten

13-07 Samen hebben ze al een netto tentoonstellingsruimte van 88.600 vierkante meter geboekt  op de…

Plaatbewerking

Euroblech ligt op koers voor langverwachte comeback

04-05 Sinds de laatste versoepeling van de Covid-beperkingen is volgens beursorganisator Mack-Brooks Exhibitions de vraag…

Plaatbewerking

Bystronic wapent zijn machinesystemen tegen cyberaanvallen

12-04 De twee bedrijven zullen hun eerste gezamenlijke oplossing voor het beschermen van de snij-,…

Plaatbewerking

Efficiënt ontbramen

18-12 De Fladder CC is een compacte machine met een footprint van slechts 1,5 vierkante…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Eerste event digitale Euroblech focust op omvormtechniek

14-04 Door Covid-19 is de Euroblech in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor plaatbewerking ter…

Verspanen

Exposanten leren van Metav Digital maar kijken uit naar echte beurzen

29-03 Meer dan 80 exposanten hebben met de beursorganisatoren VDW en Messe Düsseldorf  meegedaan om…

Plaatbewerking

Uitgestelde Euroblech gaat niet door

18-11 De uitgestelde Euroblech, die in maart zou plaatsvinden in Hannover, gaat niet door. De…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X