Voor elke reinigingstaak een optimaal afgestemde, rendabele oplossing

In tal van branches zien bedrijven zich geconfronteerd met verreikende veranderingen, die doorwerken tot in de componentenreiniging. Ecoclean beantwoordt die veranderingen met diverse nieuwe ontwikkelingen. Op de TechniShow presenteert de onderneming onder andere de compacte EcoCcube. De voor watergebaseeerde spuitreinigingsprocessen ontworpen installatie maakt effectieve en efficiënte behandeling van de meest uiteenlopende componenten in korte taktijden mogelijk.

Strengere eisen aan de componentreinheid, nieuwe fabricagetechnologieën, gewijzigde processen en/of materialen, kleinere batchgroottes tot zelfs een seriegrootte 1, veranderingen in de regelgeving, de digitale transformatie en scherpere energie-efficiëntie- en klimaatbeschermingsdoelen. Al deze aspecten hebben hun uitwerking op de componentenreiniging Als experts voor de meest verschillende taakstellingen op het gebied van componentenreiniging en oppervlaktebehandeling reageren Ecoclean en UCM – de op ultrafijn- en precisiereiniging gespecialiseerde divisie van de SBS Ecoclean Group – op deze omslag met optimaal afgestemde oplossingen en innovatieve ontwikkelingen, als aanvulling op het brede programma aan standaard- en speciale oplossingen voor batch- en componentenreiniging. Ontbramen en reinigen in één stap, effectieve verwijdering van filmisch-chemische contaminaties, selectieve, in de productie geïntegreerde behandeling van functievlakken of oplossingen voor de reiniging van aanvullend vervaardigde componenten zijn maar een paar voorbeelden. Branchespecifieke eisen, zoals voor de gevarieerde taakstellingen in de elektromobiliteit, de medische techniek, bij onderhoud en regeneratie (opwerking), beantwoordt Ecoclean eveneens met op maat gesneden processen en optimaal daarop afgestemde reinigingssystemen.

Op de TechniShow presenteert de onderneming onder andere de spuitreinigingsinstallatie EcoCcube. Deze werd voor de effectieve waterige reiniging van werkstukken met verschillende geometrieën in de vorm van individuele componenten en stortgoederen ontworpen. Zowel bij het reinigen als bij het spoelen werkt het systeem met een groot circulatiedebiet. De reinigingswerking van het toegepaste medium wordt ondersteund door rotatie van de producten in de proceskamer. Het drogen van de componenten geschiedt bij hoge circulatieluchttemperatuur zonder ontsnapping van wasemdamp. Dit zorgt voor een optimaal reinigingsresultaat bij een hoge doorzet. Tegelijkertijd voldoet de installatie door haar compacte afmetingen aan de eis van efficiënte reinigingstechniek bij een gering ruimtebeslag.

Aanvullend op de productpresentatie informeren de bedrijfsmedewerkers op de stand over toekomstwijzende serviceoplossingen. Daartoe behoren bijvoorbeeld de service-app voor IOS en Android voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, op maat gesneden service- en onderhoudsconcepten, ontwikkelingen voor de digitalisering van reinigingsprocessen, mogelijkheden voor installatiemodernisering en -aanpassing, alsmede scholingen voor klantpersoneel.

Ecoclean, hal 8, stand B072

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

10-12 De reden voor het uitstel is de aanhoudend onzekere situatie omtrent corona. Het is…

Bedrijf en Economie

Nieuwe editie VerspaningsNieuws belandt deze week op de mat

08-12 Daarnaast staan thema’s zoals digitalisering, de slimme fabriek en procesoptimalisatie centraal. Heeft u de…

Oppervlaktetechniek

Slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

03-11 Deze in-line dompelinstallatie is gebaseerd op gestandaardiseerde modules met geïntegreerde elektro- en besturingstechniek voor…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Bedrijf en Economie

Volgende TechniShow is 15-18 maart 2022

07-10 Jaarbeurs en FPT-VIMAG hebben de datum bekend gemaakt van de volgende TechniShow. Deze zal…

Oppervlaktetechniek

UCMSmartLine, slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

07-10 In tal van branches en markten worden steeds strengere eisen gesteld aan de componentreinheid.…

Bedrijf en Economie

‘Juist nu missen we de kracht van de TechniShow’

28-09 Tot twee keer toe is de TechniShow dit jaar afgeblazen. Daarmee zit het coronavirus…

Featured

TechniShow verplaatst naar 2022

29-05 De TechniShow, die was uitgesteld naar september, gaat niet door. De grootste vakbeurs voor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X