Voor elke reinigingstaak een optimaal afgestemde, rendabele oplossing

In tal van branches zien bedrijven zich geconfronteerd met verreikende veranderingen, die doorwerken tot in de componentenreiniging. Ecoclean beantwoordt die veranderingen met diverse nieuwe ontwikkelingen. Op de TechniShow presenteert de onderneming onder andere de compacte EcoCcube. De voor watergebaseeerde spuitreinigingsprocessen ontworpen installatie maakt effectieve en efficiënte behandeling van de meest uiteenlopende componenten in korte taktijden mogelijk.

Strengere eisen aan de componentreinheid, nieuwe fabricagetechnologieën, gewijzigde processen en/of materialen, kleinere batchgroottes tot zelfs een seriegrootte 1, veranderingen in de regelgeving, de digitale transformatie en scherpere energie-efficiëntie- en klimaatbeschermingsdoelen. Al deze aspecten hebben hun uitwerking op de componentenreiniging Als experts voor de meest verschillende taakstellingen op het gebied van componentenreiniging en oppervlaktebehandeling reageren Ecoclean en UCM – de op ultrafijn- en precisiereiniging gespecialiseerde divisie van de SBS Ecoclean Group – op deze omslag met optimaal afgestemde oplossingen en innovatieve ontwikkelingen, als aanvulling op het brede programma aan standaard- en speciale oplossingen voor batch- en componentenreiniging. Ontbramen en reinigen in één stap, effectieve verwijdering van filmisch-chemische contaminaties, selectieve, in de productie geïntegreerde behandeling van functievlakken of oplossingen voor de reiniging van aanvullend vervaardigde componenten zijn maar een paar voorbeelden. Branchespecifieke eisen, zoals voor de gevarieerde taakstellingen in de elektromobiliteit, de medische techniek, bij onderhoud en regeneratie (opwerking), beantwoordt Ecoclean eveneens met op maat gesneden processen en optimaal daarop afgestemde reinigingssystemen.

Op de TechniShow presenteert de onderneming onder andere de spuitreinigingsinstallatie EcoCcube. Deze werd voor de effectieve waterige reiniging van werkstukken met verschillende geometrieën in de vorm van individuele componenten en stortgoederen ontworpen. Zowel bij het reinigen als bij het spoelen werkt het systeem met een groot circulatiedebiet. De reinigingswerking van het toegepaste medium wordt ondersteund door rotatie van de producten in de proceskamer. Het drogen van de componenten geschiedt bij hoge circulatieluchttemperatuur zonder ontsnapping van wasemdamp. Dit zorgt voor een optimaal reinigingsresultaat bij een hoge doorzet. Tegelijkertijd voldoet de installatie door haar compacte afmetingen aan de eis van efficiënte reinigingstechniek bij een gering ruimtebeslag.

Aanvullend op de productpresentatie informeren de bedrijfsmedewerkers op de stand over toekomstwijzende serviceoplossingen. Daartoe behoren bijvoorbeeld de service-app voor IOS en Android voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, op maat gesneden service- en onderhoudsconcepten, ontwikkelingen voor de digitalisering van reinigingsprocessen, mogelijkheden voor installatiemodernisering en -aanpassing, alsmede scholingen voor klantpersoneel.

Ecoclean, hal 8, stand B072

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV