Voor elke reinigingstaak een optimaal afgestemde, rendabele oplossing

In tal van branches zien bedrijven zich geconfronteerd met verreikende veranderingen, die doorwerken tot in de componentenreiniging. Ecoclean beantwoordt die veranderingen met diverse nieuwe ontwikkelingen. Op de TechniShow presenteert de onderneming onder andere de compacte EcoCcube. De voor watergebaseeerde spuitreinigingsprocessen ontworpen installatie maakt effectieve en efficiënte behandeling van de meest uiteenlopende componenten in korte taktijden mogelijk.

Strengere eisen aan de componentreinheid, nieuwe fabricagetechnologieën, gewijzigde processen en/of materialen, kleinere batchgroottes tot zelfs een seriegrootte 1, veranderingen in de regelgeving, de digitale transformatie en scherpere energie-efficiëntie- en klimaatbeschermingsdoelen. Al deze aspecten hebben hun uitwerking op de componentenreiniging Als experts voor de meest verschillende taakstellingen op het gebied van componentenreiniging en oppervlaktebehandeling reageren Ecoclean en UCM – de op ultrafijn- en precisiereiniging gespecialiseerde divisie van de SBS Ecoclean Group – op deze omslag met optimaal afgestemde oplossingen en innovatieve ontwikkelingen, als aanvulling op het brede programma aan standaard- en speciale oplossingen voor batch- en componentenreiniging. Ontbramen en reinigen in één stap, effectieve verwijdering van filmisch-chemische contaminaties, selectieve, in de productie geïntegreerde behandeling van functievlakken of oplossingen voor de reiniging van aanvullend vervaardigde componenten zijn maar een paar voorbeelden. Branchespecifieke eisen, zoals voor de gevarieerde taakstellingen in de elektromobiliteit, de medische techniek, bij onderhoud en regeneratie (opwerking), beantwoordt Ecoclean eveneens met op maat gesneden processen en optimaal daarop afgestemde reinigingssystemen.

Op de TechniShow presenteert de onderneming onder andere de spuitreinigingsinstallatie EcoCcube. Deze werd voor de effectieve waterige reiniging van werkstukken met verschillende geometrieën in de vorm van individuele componenten en stortgoederen ontworpen. Zowel bij het reinigen als bij het spoelen werkt het systeem met een groot circulatiedebiet. De reinigingswerking van het toegepaste medium wordt ondersteund door rotatie van de producten in de proceskamer. Het drogen van de componenten geschiedt bij hoge circulatieluchttemperatuur zonder ontsnapping van wasemdamp. Dit zorgt voor een optimaal reinigingsresultaat bij een hoge doorzet. Tegelijkertijd voldoet de installatie door haar compacte afmetingen aan de eis van efficiënte reinigingstechniek bij een gering ruimtebeslag.

Aanvullend op de productpresentatie informeren de bedrijfsmedewerkers op de stand over toekomstwijzende serviceoplossingen. Daartoe behoren bijvoorbeeld de service-app voor IOS en Android voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, op maat gesneden service- en onderhoudsconcepten, ontwikkelingen voor de digitalisering van reinigingsprocessen, mogelijkheden voor installatiemodernisering en -aanpassing, alsmede scholingen voor klantpersoneel.

Ecoclean, hal 8, stand B072

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Oppervlaktetechniek

Ecoclean: componentenreiniging voor de strengste eisen

07-09 Bij de reiniging van productieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie zoals componenten voor de DUV- en…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X