VOP brengt OEM’ers en capabele constructiebedrijven in het buitenland met elkaar in verbinding

Van Oirschot Product Bemiddeling presenteert tijdens de Maakindustrie Expo op 10 en 11 mei de mogelijkheden en voordelen van het uitbesteden van productiewerk in het buitenland en/of het vinden van goedkopere hydrauliekoplossingen. Door lagere productiekosten en/of lagere inkoopkosten kunnen OEM’ers hun marge vergroten.

Van Oirschot Product Bemiddeling (VOP) verbindt OEM’ers met constructie- en productiebedrijven in met name Oost Europa. Dit ofwel om de metaalproductie uit te besteden, ofwel om goedkopere hydrauliek oplossingen te vinden.

Het doel van van Oirschot Product Bemiddeling (VOP) is het verbinden van OEM’ers met constructiebedrijven in Oost-Europa en Turkije.

“Sinds de Covid-pandemie merken we dat bedrijven hun productie willen verplaatsen van Aziatische landen zoals China naar productielocaties dichter bij huis. Met name de logistieke ketens die nog steeds onder druk staan veroorzaken ongewenst lange levertijden. Wij helpen dit soort bedrijven met het vinden van nieuwe producenten dichter bij huis. Tijdens de Maakindustrie Expo willen we bezoekers informeren over hoe ze zo’n traject met ons kunnen doorlopen”, aldus Job van Oirschot.

Marge creëren

Door OEM’ers en constructiebedrijven met elkaar te verbinden helpt VOP bij het realiseren van een optimaal potentieel voor beide partijen. Door gebruik te maken van ieders expertise kunnen OEM’ers op twee manieren nieuwe marge creëren. Enerzijds door lagere productiekosten en anderzijds door lagere inkoopkosten. “Door het ‘bruggenbouwen’ van VOP doet iedere partij hetgeen waar hun expertise ligt. De OEM’er kan zich volledig storten op het innoveren, in de markt zetten en verkopen van haar producten terwijl de constructiebedrijven zich bezighouden met produceren. Dit resulteert in een hogere marge en zorgt ervoor dat de OEM’er in staat is zijn concurrentiepositie te verbeteren en daarnaast kan dit ook een middel zijn voor de OEM’er om zijn afzetgebied aanzienlijk te vergroten. Door de nieuwgevonden marge is het namelijk mogelijk dat de OEM’er niet alleen interessant is voor een eindgebruiker, maar ook voor dealers en importeurs.”

VOP deelt ervaring

VOP beschikt over alle noodzakelijke ervaring om OEM’ers te verbinden met constructiebedrijven in het buitenland. Deze ervaring komt voort uit het bedrijf vóór VOP, namelijk VANO Machines BV. Welke sinds de jaren 60 al haar productie uitbesteedde in Nederland en sinds 2000 in Oost-Europa. Voor de OEM’er fungeert VOP als Nederlands aanspreekpunt, terwijl er rechtstreeks zaken wordt gedaan met fabrikanten in het buitenland die al decennialang zakendoen met West-Europa.

Hydrauliek

Naast het uitbesteden van productiewerk is VOP ook gespecialiseerd in de ondersteuning bij het inkopen van hydrauliek in het buitenland. “We hebben een uitgebreid netwerk met gerenommeerde hydrauliekfabrikanten opgebouwd, die gespecialiseerd zijn in cilinders en standaard componenten, waaronder rijmotoren, plunjer- en tandwielpompen en ventielblokken. Door onze klanten te helpen bij het inkopen van hydrauliek in het buitenland, kunnen we ze helpen marge te creëren door lagere inkoopkosten te realiseren.

Bedrijven die graag hun marge willen vergroten worden uitgenodigd om de stand van VOP te bezoeken tijdens de Maakindustrie Expo, de dienstverlening kost de OEM’er niets.

Van Oirschot Product Bemiddeling
Stand: 440

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Maakindustrie Expo vol innovaties, kennisdeling en beleving boekt groei

12-05 In totaal presenteerden zich ruim 120 exposanten verdeeld over vier beurshallen. Ook daarin was…

Toeleveren

Maakindustrie Expo trapt af met Mark Tuitert

01-05 Een groep bedrijven en studenten gaat op 10 mei op de fiets door Hardenberg…

Oppervlaktetechniek

Aalberts present met heat treatment specialisten

01-05 Deze divisie behandelt door middel van thermische processen veel producten. Dit doet dit onderdeel…

Oppervlaktetechniek

Optimaliseren met universele ontbraammachine

01-05 Het hebben van een machine die in staat is om zowel kleine als grote…

Toeleveren

Groneman presenteert ultra compacte actuator

26-04 De Smela liteECO serie is volgens Groneman het meest compacte elektromechanische alternatief voor pneumatische…

Toeleveren

WOCKEN richt zich op groei, ook in Nederland

24-04 De deelname aan Maakindustrie Expo is WOCKEN vorig jaar goed bevallen. “De beursduur van…

Toeleveren

Kracht van EKB ligt in totaaloplossingen

24-04 Ooit begonnen als paneelbouwer, omschrijft EKB zichzelf nu liever als partner in de industriële…

Toeleveren

Maakindustrie Expo biedt kennis en inspiratie

24-04 De techneut wil handvatten om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en de ondernemer in…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021