Wasserij met optimaal klimaat én emissievrij wasproces

TBR Solutions, leverancier van industriële technische oplossingen, heeft bijgedragen aan de totstandkoming van een innovatief project in de wasserij-industrie: de bouw van een volledig emissievrije, gasloze wasserij met een comfortabel werkklimaat voor Ergon in Veldhoven. De eerste wasserij ter wereld waar deze technieken samenkomen.

Met behulp van geavanceerde warmtepomptechnologie zijn fossiele brandstoffen volledig geëlimineerd bij het verwarmen van water tijdens het wasproces.

De nieuwe wasserij, die onlangs door Ergon is geopend, voldoet op het gebied van duurzaamheid en technologie aan de modernste maatstaven. Hiermee is deze wasserij, met een capaciteit van 45 ton wasgoed per week, ook nog eens Europa’s duurzaamste wasserij. Dat, in combinatie met het feit dat ze ook nog eens 200 beschutte werkplekken kunnen garanderen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maakt de duurzaamste wasserij ook nog eens de meest inclusieve wasserij.

Geavanceerde warmtepomptechniek

TBR Solutions heeft in nauwe samenwerking met Ergon dit project gerealiseerd. De ambitie was helder: een wasserij creëren met een emissievrij, gasloos wasproces en een comfortabel werkklimaat voor het personeel. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een innovatief en duurzaam wasserijconcept dat niet alleen de wascapaciteit verdubbelt, maar ook de wasserij-industrie naar een hoger niveau tilt. Met behulp van geavanceerde warmtepomptechnologie heeft TBR Solutions fossiele brandstoffen volledig geëlimineerd bij het verwarmen van water tijdens het wasproces. Bovendien wordt warmte vanuit mens en machine slim benut om niet alleen het gebouw te koelen, maar ook een emissievrije verwarmingsmethode te bieden.

Jan Blom en Jaap Reinders, de drijvende krachten achter dit project bij TBR Solutions, benadrukken het belang van deze ontwikkeling in de wasserij-industrie. Ze zijn vastbesloten om een schonere toekomst te creëren met maximale was capaciteit en een emissievrij wasproces. Dit project belichaamt de visie van TBR Solutions om bij te dragen aan duurzaamheid en efficiëntie, terwijl ze samen met Ergon een positieve impact willen hebben op zowel het milieu als de mensen in de wasserij-industrie.

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?