WBM viert jubileum groots met relaties

0

Dit jaar bestaat WBM Staalservice Centrum uit het Limburgse Stramproy 50 jaar. Op 24 mei werd dat uitgebreid gevierd met klanten en relaties. Zij konden – onder het genot van een hapje en een drankje – rondkijken in onze fabriek.

Daarnaast was ook iemand van Oxfam Novib uitgenodigd om te spreken over hun werk voor het Ondernemers voor ondernemers-netwerk. WBM is voor dit netwerk bedrijvenambassadeur en geeft samen met Oxfam Novib ondernemers in ontwikkelingslanden een kickstart en de kans te werken aan een betere toekomst. De genodigden was gevraagd om als geschenk een donatie te doen voor Oxfam Novib. In totaal is er voor dit goede doel 1765,- euro opgehaald. ‘s Avonds was het de beurt aan personeel, gepensioneerden en hun introducees om samen het glas te heffen op het jubileum. De rondleiding in de middag ging door de fabriek met tekst en uitleg over de machines en de werkwijze van WBM, waarna directeur Hermen Bos aan de hand van prachtige oude beelden de gasten meenam naar het WBM van vroeger tot nu. Daaropvolgend lichtte Onno Smit de doelen die Oxfam Novib nastreeft toe. Tot slot was er een officieel moment ingepland, waarbij Hermen Bos de ‘stalen vijftig’ onthulde.

De rondleiding door de fabriek ging gepaard met tekst en uitleg over de machines en de werkwijze van WBM.

Jaar vol jubileumactiviteiten
Voor het personeel begon de officiële aftrap van het jubileum al op 14 november 2018. Toen was het precies 50 jaar geleden dat WBM Staalservice Centrum zich inschreef bij de Kamer van Koophandel. Afgelopen jaar hebben de werknemers mogen genieten van lekkere vlaai en een bedrijfsuitstapje met boottocht, diner en feestavond. Daarnaast zijn voor dit feestjaar ook een aantal gepensioneerden geïnterviewd. Die gesprekken zijn te vinden op de website van WBM. WBM Staalservice Centrum is opgericht door de heer Willemsen en is nog steeds in handen van de familie Willemsen. WBM heeft zich vanaf de start gefocust op het zetten van dik en hoogsterkte staal. Het was één van de eerste bedrijven met een 3D-lasersnijder. Vandaag de dag kunnen klanten bij de WBM terecht voor het zetten en (3D-)lasersnijden van plaatwerk. Vooral het bewerken van dik plaatstaal en hoogsterkte staal is een specialiteit.