Weg vrij voor lagere machinekosten, opstarttijden en uitvaltijd

Parker Hannifin, actief in bewegings- en besturingstechnologieën, brengt zijn PCH Network Portal op de Europese markt uit. Met op Industrie 4.0- en IIoT-gebaseerde industriële netwerken die steeds vaker profiteren van ethernet-protocollen en IO-Link-communicatie, kan de PCH Network Portal helpen de machinekosten, opstarttijd en uitvaltijd voor de fabrieksautomatiseringsmarkt te minimaliseren.

De PCH Network Portal kan communiceren met veel industriële besturingen omdat het EtherNet/IP-, PROFINET-, Modbus TCP- en EtherCAT-protocollen ondersteunt.

De ethernet-communicatiemodule voldoet op elk moment in de levensduur van de machine aan de eisen van de gebruiker, van het ontwerp en de integratie tot aan de productie- en onderhoudsvereisten. Waar de meeste bestaande oplossingen een modulair ontwerp hebben met verschillende afmetingen, integreert de PCH Network Portal de veelzijdigheid van zijn configuratie in een enkel compact formaat.

Een andere functie stelt gebruikers in staat om de kracht van IO-Link te benutten door de connectiviteit uit te breiden naar externe IO’s en bekabelde verbindingen te beperken. De flexibiliteit van IO-Link stelt gebruikers ook in staat om een verbindingspoort in te stellen als digitale ingang (DI), digitale uitgang (DO) of IO-Link-masterpoort, wat toegevoegde waarde biedt voor toepassingen zoals materiaaltransportsystemen, carrosseriebouw, industriële assemblagelijnen, end-of-arm tooling (EOAT) voor robots en andere geautomatiseerde industriële apparatuur.

De gedecentraliseerde I/O- en IO-Link-masterpoorten van de PCH Network Portal maken deel uit van Parker Hannifins veldbus-/industriële netwerkaanbod en maken de weg vrij voor een geoptimaliseerde machinearchitectuur en grotere mate van configureerbaarheid, en dat alles terwijl ze worden aangesloten op vijf formaten van de ISO-ventielen uit de H-serie van het bedrijf.

De PCH Network Portal kan communiceren met veel industriële besturingen omdat het EtherNet/IP-, Profinet-, Modbus TCP- en EtherCAT-protocollen ondersteunt. Deze mogelijkheid maakt de portal ideaal voor een aantal flexibele productietoepassingen, waaronder: waar machinewisselingen gebruikelijk zijn; waar PLC’s niet altijd toegankelijk zijn; of waar obstakels op de fabrieksvloer het instellen, configureren en oplossen van problemen tijdrovend maken.

Configureerbare I/O met echte PNP/NPN-circuitschakelingen en IO-Link op elke poort maken eenvoudige wijzigingen in het machineontwerp mogelijk. Een ander voordeel is dat ingebouwde programmeerfuncties (zoals de-bounce-timers en rolling 40-fouten, waarschuwingen en gebeurtenislogboeken met tijdstempel) het oplossen van problemen en integratie eenvoudig maken, zelfs voor onervaren programmeurs.

Gebruikers kunnen via een laptop, tablet of telefoon configureren en problemen oplossen met een veilige en vergrendelbare Bluetooth-verbinding.
De PCH Network Portal beschikt over configureerbare IO-Link-masterpoorten in een IP65-geclassificeerde, lasspatbestendige behuizing om machines toekomstbestendig te maken tegen veranderingen in de netwerkarchitectuur.

Bedrijven die actief zijn in de Europese markt voor fabrieksautomatisering zijn volgens Parker Hannifin momenteel druk bezig om productiefaciliteiten te helpen bij de overgang naar de productie-installaties van morgen. “De PCH Network Portal kan dat proces eenvoudiger, sneller en kosteneffectiever maken.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema