Weiler presenteert compacte servoconventionele draaibank

Met de nieuwe C35HD presenteert Weiler een compacte servoconventionele precisiedraaibank die prestaties, flexibiliteit en energie-efficiëntie combineert.

De nieuwe Weiler C35HD is de opvolger van de C30 en met een draaidiameter over het bed van 360 mm de kleinste draaibank uit de servoconventionele C-serie.

Het nieuwe model is de opvolger van de C30 en met een draaidiameter over het bed van 360 mm de kleinste draaibank uit de servoconventionele C-serie. Naast de handmatige bediening van een conventionele machine, biedt deze een reeks voorgeprogrammeerde enkele cycli. Hiermee kunnen bijvoorbeeld kegels, radii en draden snel en economisch worden gedraaid.

Live presentatie op huisshow

De C35HD is voor het eerst live te zien op 22 en 23 juni op een gezamenlijke huisshow van de partnerbedrijven Kunzmann en Weiler. Het evenement onder het motto ‘Het digitale voordeel in training en industrie’ vindt plaats op het hoofdkantoor van Weiler in Emskirchen, waar ook de draaibanken worden vervaardigd.

Eenvoudig in gebruik

De werking van de machine is gebaseerd op die van conventionele draaibanken. Zo heeft hij handwielen die verbonden zijn met de stuurwagen. Dit maakt gevoelig en nauwkeurig werk mogelijk. De handling is eenvoudig aan te leren, wat leidt tot een kortere trainingsperiode en dus tot kostenbesparingen.
Bij de C35HD zorgt een krachtige hoofdspil in een thermosymmetrisch geconstrueerde spindelbox met 9 kW vermogen, samen met de precisie spindellagers, voor een soepele loop over het gehele toerentalbereik van 1-4.500 tpm. De soepele loop, een constante snijsnelheid en de mogelijkheid van extra positionering in het μ bereik via de elektronische handwielen zorgen voor een hoge nauwkeurigheid, fijne oppervlaktekwaliteiten en hoge productiviteit bij industrieel gebruik.

Nieuw C4 besturingssysteem

De C35HD is uitgerust met de nieuwe Weiler C4 besturingssoftware op basis van het Sinumerik One CNC-systeem van Siemens. Hij wordt bediend via een 15-inch touchscreen op een draaibaar bedieningspaneel, de bediening is gebaseerd op die van smartphones en tablets. Naast een gegevensopslag voor 99 tools is er ook een netwerkverbinding en een USB-interface voor het importeren van bestanden. De C35HD is geschikt voor de productie van enkelstuks en kleine series op vele gebieden. Daarnaast is de draaibank geschikt voor training en bijscholing, een gebied dat bij Weiler van oudsher een hoge prioriteit heeft.

Weiler wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Terugblik AMB: Uitpuilende beurshallen tonen verspaningshighlights in overvloed

22-11 Tussen alle drukte door is het de redactie van Verspaningsnieuws toch gelukt om de…

Verspanen

Index op AMB: meer dan draaien

07-09 Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Laagland laat breed pakket aan oplossingen zien op TechniShow

15-08 Om het potentieel van geautomatiseerde gereedschapsvoorinstelling te presenteren, laat Laagland diverse voorinstelapparaten en toolmanagementsystemen…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

16-06 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Open House Index draait om verspaning

28-03 Wanneer op dinsdag 26 april de deuren openen voor het Index Open Huis 2022,…

Verspanen

Roemheld sensor-spantechnologie bewaakt productieproces

28-02 Wenzler ontwikkelt en produceert 5-assige bewerkingscentra. Hierop worden 24/7 onderdelen bewerkt voor de automobielindustrie,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen