Wereldpremière nieuwe machine met beweegbare kolom in virtuele showroom DMG MORI

DMG houdt van 6 tot en met 9 oktober een digitale show. In de virtuele showroom kunnen bezoekers 17 high-end machines en automatiseringsoplossingen tot in detail bekijken en onderzoeken. Daaronder de wereldpremière van de nieuwe machine met beweegbare kolom DMF 200|8 en de Robo2Go Milling als innovatie op het gebied van automatisering.

De werktuigmachineproducent wil met het DMG MORI Digital Event een interactief platform bieden om de nieuwste ontwikkelingen live en virtueel te beleven. Dat begint op 6 oktober met een presentatie van de trends, innovaties, producten en oplossingen in het Duits. Een dag later zijn er live presentaties in het Engels, de dagen daarna gevolgd door presentaties voor Japan en de VS. Het accent ligt op klantspecifieke automatiseringsoplossingen, digitalisering, verspanings- en 3D-print processen – ook voor medische technologie.

Digitaal podium

DMG MORI is consequent bezig met het doorontwikkelen van digitale trends in de werktuigmachinebouw. In de toekomst zullen de nieuwe producten en oplossingen ook digitaal worden gepresenteerd, zoals zal worden getoond op het digitale event met een digitaal podium.

Op dit platform worden dagelijks meer dan twintig live presentaties gegeven over de laatste ontwikkelingen. Op het belangrijke vlak van automatisering worden inzicht gegeven in productieve en gebruiksvriendelijke werkstuk en pallet handling en worden turnkey oplossingen gedemonstreerd. Een andere focus is de digitalisering met de producten Digital Manufacturing Package, Tulip en planning en controle.

DMG MORI heeft een virtuele wereld gecreëerd waarin alle producten en oplossingen  digitaal kunnen worden beleefd. Middels een extra click krijgt de bezoeker toegang tot de Japanse showoom in Iga. Klanten worden uitgenodigd voor of tijdens het event een afspraak te maken met hun persoonlijke contact en deskundigen om de nieuwe virtuele wereld samen te ontdekken in een één-op-één sessie.

De showroom begint met het tonen van 17 werktuigmachines inclusief automatiseringsoplossingen die levensecht en in detail worden getoond in 3D-modellen. Aanvullend toont DMG MORI een automatiseringsoplossing in de vorm van Robo2Go, die n u voor het eerst wordt gebruikt in de freessector op een DMU 50 van de derde generatie.

Bezoekers van het digitale event hebben toegang tot een virtuele showroom met 17 high-end machines en automatiseringsoplossingen.

Bezoekers van het digitale event hebben toegang tot een virtuele showroom met 17 high-end machines en automatiseringsoplossingen.

Grote werkruimte

Ook de DMF 200|8 met beweegbare kolom wordt getoond. Met deze machine zet DMG MORI een traditie voort op het gebied van 5-assige machines met beweegbare kolom. Hiervan zijn er de afgelopen 18 jaar meer dan 2700 geïnstalleerd.

Het nieuwe innovatieve en stabiele machineconcept verzekert het flexibel en productief bewerken van lange werkstukken in industrieën als gereedschappen- en matrijzenbouw, aerospace en de medische technologie. De tafelafmetingen zijn 2300×850 mm en het bereik is 2000x800x850 mm. De tafel kan een gewicht van 2000 kilo dragen. Opvallend is vooral de grote werkruimte. Door het innovatieve gereedschapwissel-concept is deze maar liefst 50 procent groter dan de werkruimte van het voorgaande model.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Verspanen

Vijfassig simultaan frezen op slechts 3,15 m2

08-09 Dit compacte bewerkingscentrum is gebaseerd op en deels uitgerust met dezelfde componenten als de…

Bedrijf en Economie

Ordergroei Duitse werktuigmachinebouw krachtiger dan verwacht

18-08 De bestellingen vanuit eigen land stegen met 81 procent, die uit het buitenland met…

Bedrijf en Economie

Duitse werktuigmachinebouw ziet betere stemming nu ook terug in de cijfers

17-05 “Onze branche merkt al vele maanden dat de stemming bij de klanten verbetert. Nu…

Verspanen

Abonnement op een freesbank

03-05 DMG Mori noemt dit zogeheten subscription-businessmodel PAYZR (Pay with Zero Risk). Klanten kunnen innovatiecycli…

Verspanen

DMG Mori investeert 75 miljoen in productie 5-assers in China

14-04 De nieuwe productiefaciliteit van 35.000 vierkante meter zal zwaar geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden, zo…

Bedrijf en Economie

Duitse werktuigmachinebouw ziet licht aan eind van de tunnel

24-02 VDW-voorzitter Heinz-Jürgen Prokop zei dat de bereidheid om te investeren toeneemt door de betere…

Verspanen

DMG Mori stelt drie machineprimeurs voor op Digital Event

20-01 Van 2 t/m 4 februari organiseert DMG Mori voor de tweede keer een digitaal…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X