Werkbank-CMM voor snelle meting kleine onderdelen

Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie heeft een nieuwe multisensor coördinatenmeetmachine (CMM) uitgebracht die slimme productie mogelijk maakt door een kostenefficiënt instapniveau te bieden voor geautomatiseerde metingen.

De OPTIV Lite 3.2.2 is een werkbank-CMM die is ontworpen om een soepele overgang te bieden van handmatige naar geautomatiseerde kwaliteitsmethodes voor meer inspectienauwkeurigheid, -betrouwbaarheid en -efficiëntie. Daarnaast biedt de CMM connectiviteit met end-to-end-productieoplossingen voor proces- en productverbeteringen die traditioneel niet te vinden zijn in de functionaliteit van machines op instapniveau.

Kleine onderdelen

OPTIV Lite 3.2.2 is speciaal ontworpen voor snelle en nauwkeurige contactloze en tactiele metingen van kleine onderdelen in een scala aan verschillende industrieën, waaronder elektronica, eMobility, fijnmechanica en de medische industrie. De OPTIV Lite 3.2.2 biedt volledige traceerbaarheid van meetresultaten en een vereenvoudigde interface voor gebruiksgemak en is volgens Hexagon ideaal voor producenten die geautomatiseerde inspectieprocedures naadloos willen integreren of willen voldoen aan de toenemende productievereisten.

Kleine voetafdruk

OPTIV Lite 3.2.2 is geoptimaliseerd voor betrouwbare inspectie in de buurt van productieomgevingen met zijn stugge mechanische ontwerp, hoge machinedynamiek en mogelijkheden voor nauwkeurige metingen in een groot temperatuurbereik. Deze machine is lichtgewicht en biedt een kleine voetafdruk in de fabriek en uitstekende nauwkeurigheid met zijn 6x gemotoriseerde zoomlens met digitale camera met hoge resolutie.

De toepassingsflexibiliteit kan worden vergroot met de optionele touchtrigger-taster HP-TM en het HR-MP-tasterwisselrek die tot drie tastermodules kan bevatten. Andere opties zijn onder meer een lasertriangulatiesensor en een indexeertafel.

PC-DMIS metrologische software wordt standaard meegeleverd met de OPTIV Lite 3.2.2 en gebruikers kunnen de operationele eenvoud vergroten met Inspect, een zelfstandige applicatie die operators op productieniveau in staat stelt eenvoudig meetroutines uit te voeren met een standaard, gebruiksvriendelijke interface. Gebruikers kunnen de systeemstatus op afstand monitoren met HxGN SFx | Activabeheer, wat kwaliteitsteams in staat stelt CMM-prestaties te optimaliseren en uitvaltijd te reduceren.

De lancering van OPTIV Lite 3.2.2 komt tegelijkertijd met de introductie van GLOBAL Lite, een brug-CMM met een vergelijkbare prijs-prestatieverhouding. Deze machines vormen samen de basis van Hexagons CMM-assortiment op instapniveau.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Geavanceerde buismetingen

09-03 Hexagon, ontwikkelaar van metrologische software en hardware, heeft een update gepubliceerd voor TubeShaper, het…

Automatisering

Samenwerking tussen Hexagon en Ontdekfabriek

08-01 Hexagon Manufacturing Intelligence kondigt een tweejarige samenwerking aan met de Ontdekfabriek in Eindhoven. Door…

Automatisering

Productieproces van de toekomst door een VR-bril

16-09 Hexagon presenteert tijdens de EMO digitale productie-oplossingen. Het hoogtepunt op de stand is een…

Automatisering

3D-laserscanner voor Absolute Arm

05-09 Hexagon heeft de RS6-laserscanner uitgebracht: een moderne 3D-laserscanner voor de nieuwe generatie draagbare Absolute…

Automatisering

Productieproces van de toekomst door een VR-bril

21-08 Hexagon presenteert tijdens de EMO digitale productie-oplossingen. Het hoogtepunt op de stand is een…

Toeleveren

Lasertracker met 3D-scanfunctie

30-05 Hexagon Manufacturing Intelligence introduceert een nieuwe serie lasertrackers: de Leica Absolute Tracker ATS600. Het…

Automatisering

Scanning in de automotive industrie

07-05 Wat kunnen alle maakbedrijven leren van het Red Bull F1 team op het gebied…

Automatisering

Hexagon lanceert nieuwe versie meetsoftware

25-03 Hexagon Manufacturing Intelligence heeft PC-DMIS 2019 R1 uitgebracht, de nieuwste versie meetsoftware. Dit is…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?