Wicam-oplossingen maken plaatwerk toekomstbestendig

Nu de volumes in de plaatwerkindustrie wat lager zijn en er geen sprake meer is van volle bak produceren, is er meer tijd voor automatiseringstrajecten. En dat merkt Wicam, de onafhankelijke softwarespecialist voor de plaatbewerking. Nieuwe projecten worden opgestart, oude projecten gereactiveerd.

Wicam heeft voor de gebruikers van haar softwarepakketten een complete online academy gebouwd met allerlei vormen van ondersteuning. Zoals een quick guide voor gebruikers om in hun CAD/CAM programma snel van A naar B te komen.

Bovendien grijpen veel bedrijven de relatieve rust aan om het kennisniveau van hun medewerkers te vergroten. Wicam kan deze behoefte uitstekend invullen met het opleidingsprogramma dat in de afgelopen periode voor klanten is gebouwd. Bestaande gebruikers hebben hier bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle voordelen van de updates die de softwarepakketten in de loop der tijd hebben gehad eens grondig tot zich te nemen.

Het opleidingsprogramma gaat echter veel verder. Het is een complete online academy met allerlei vormen van ondersteuning. Zoals een quick guide voor gebruikers om in hun CAD/CAM programma snel van A naar B te komen en tal van makkelijk toegankelijke modules om medewerkers van nieuwe klanten te onderrichten in het gebruik van de software.

Voor alle merken

Wicam is als exposant present op de TechniShow om te laten zien dat het als onafhankelijke softwarespecialist gebruikers van machines van alle merken kan bedienen; zowel van de bekende Europese merken als van de Chinese fabrikanten, die dit jaar veel op de TechniShow te zien zullen zijn. Dat laatste verbaast Ronald Potter van Wicam Benelux niks. “Heel veel machines in de Benelux die we momenteel in onze software opnemen zijn van Chinese makelij”, zegt hij. “Dat is een duidelijke ontwikkeling. En ‘they are here to stay’, ook in de ons omringende landen.”

Wicam kan als onafhankelijke softwarespecialist machines van alle merken volledig integreren in de bedrijfsprocessen.

Wicam kan als onafhankelijke softwarespecialist machines van alle merken volledig integreren in de bedrijfsprocessen.

Machinecommunicatie

Steeds meer worden machines volledig geïntegreerd in de bedrijfsprocessen, zodat orders van klanten moeiteloos worden omgezet in programma’s die in de machines worden geladen. Voorwaarde hiervoor is dat de machine via interfaces (koppelingen) moet kunnen communiceren met alle softwarepakketten. Voor deze koppelingen zijn inmiddels standaard protocollen zoals Umati, maar Potter ziet deze nog niet volledig overgenomen worden door de gevestigde merken. Daar zouden ze wat hem betreft meer aandacht aan moeten besteden. “Technologie en open communicatie hebben geen onderscheidend vermogen meer, maar toch moeten wij de communicatie vaak nog doen op uitzonderlijke protocollen.”

Materiaal besparen met Power Nesting

Op de TechniShow zal Wicam twee van haar producten met name benadrukken: Power Nesting en Offer2order. Power Nesting is een optie op het programmeersysteem PN4000. Het nesten gaat hiermee sneller en het levert betere nestingen op, wat resulteert in duidelijke materiaalbesparingen. Toepassingen in de praktijk bewijzen inmiddels dat bedrijven met Power Nesting 3 tot 5 procent op jaarbasis op hun materiaalbesteding kunnen besparen. “Als je bijvoorbeeld voor 1 miljoen euro aan materiaal inkoopt, is dat een serieus bedrag om te overwegen”, meent Potter.

Eigen webshop voor elk MKB-bedrijf

Offer2order is de webshop oplossing van Wicam. die draait in de cloud. Klanten van plaatwerkbedrijven kunnen hierin offertes aanvragen en bestellingen plaatsen. Deze oplossing zorgt ervoor dat niet alleen grote bedrijven maar elk MKB-bedrijf over een webportaal met eigen domein, individuele calculatie, logo en bedrijfskleuren kan beschikken. Offer2order is inmiddels al weer toe aan de derde release en daarmee klaar voor een brede uitrol in West-Europa. Op de TechniShow liggen vouchers voor Wicam-trainingen klaar. Bezoekers kunnen deze verzilveren om hun plaatwerkbedrijf met dit soort oplossingen toekomstbestendig te maken.

Wicam
Hal 7, stand D070

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV