Wila hoeft niet te delen

0
69

Kantpersgereedschappenproducent Wila wil zo snel mogelijk starten met de bouw van een tweede vestiging in Lochem. De benodigde vergunningaanvragen worden voorbereid.

Wila zou aanvankelijk samen met Nijha gaan bouwen op terrein De Spoel aan de Kwinkweerd in Lochem. Maar onlangs werd bekend dat Wila die kavel in z’n eentje gaat bebouwen omdat deze in gedeelde vorm voor beide, groeiende bedrijven te klein bleek. Nijha wacht op de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein in de gemeente Diekink.

Wila blijft het huidige pand ook gebruiken en laat daar momenteel een eigen parkeergarage bouwen. Managing director Hans Willemsen van Wila: “Ons bedrijf is in 1932 opgericht als smederij in Laren en in 1948 verhuisd naar Lochem. Wila is daarmee in de wortels een eigenzinnig Lochems bedrijf. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we blijven groeien en hard ook. De Spoel, op minimale afstand van de bestaande fabriek, is hiervoor een prachtige plek. De onderlinge verbondenheid van de twee vestigingen is cruciaal voor de productiviteit en de teamspirit in de onderneming”, aldus Willemsen. De Lochemse architect Wim Maas tekent voor de uitbreiding van kantoor en fabriek, alsmede voor de parkeergarage en zorgt daarmee voor eenheid in de uitstraling van de twee locaties van Wila.