Wilvo neemt Van den Broek Precision & Tooling over

Wilvo Group in Bergeijk neemt opnieuw een bedrijf over. Ditmaal is het plaatsgenoot Van den Broek Precision & Tooling, waarmee Wilvo inzet op extreme precisie op het gebied van verspanen.

Van Den Broek bewerkt fijnmechanische precisie-onderdelen, onderdelen uit exotische materialen zoals Titaan, Inconel, Invar en Molybdeen en hardmetaal en geharde materialen.

De overname (de derde na GFM in 2020 en Iteq in 2021) maakt het dienstenaanbod nog completer en vormt een stevig fundament onder de toekomstbestendigheid van Wilvo.

Groeistrategie

Ook nu is de overname afgestemd op de groeistrategie; zowel organisch als via overnames de gewenste – gezonde – groei realiseren. Rob Lemmens, CEO van Wilvo: “We zijn zelf al vele jaren ‘klant’ bij Van Den Broek. Ze begeven zich in een nichemarkt en zijn daarin echt het topsegment. Bovendien bekleedt Van Den Broek een sterke positie in de markt van de medische technologie. De combinatie van dit alles is voor ons de primaire reden om Van Den Broek over te nemen. Het gaat ons niet alleen om kansen in de markt, maar juist ook om de next level precision waar we nu bij aansluiten.”

Continuïteit gewaarborgd

Wilvo en Van Den Broek werken al jaren samen en zijn -letterlijk- een goeie buur van elkaar. Door de overname kan Van Den Broek ‘onder de vlag’ van Wilvo Group de gewenste en noodzakelijke groei ook daadwerkelijk realiseren. Daarnaast is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. Een absolute must voor de huidige directie, die bestaat uit Johan Van Den Broek en Mieke Van Vonderen – Van Den Broek. Sinds 24 maart zijn zij officieel geen directeur/eigenaren meer van Van Den Broek, beiden blijven werkzaam bij Van Den Broek. In de komende periode nemen beide bedrijven de tijd om tot de juiste samenstelling van het management(team) te komen.

Toleranties van 5μm

Van Den Broek bewerkt fijnmechanische precisie-onderdelen (stempels, matrijzen en speciale tooling), onderdelen uit exotische materialen zoals Titaan, Inconel, Invar en Molybdeen en hardmetaal en geharde materialen (tot 70 Hrc). Producten kunnen Grade 4, Grade 2 en Grade 1 worden gereinigd en verpakt en geleverd worden in zowel kleine series als enkel stuks. Toleranties van 5μm vormen de standaard. Ook op het gebied van productie en montage van complete tooling, het ontwerpen en vervaardigen van matrijzen en aanpassing en reparatie van bestaande matrijzen/stempels, acteert Van Den Broek op topniveau.

Borromin Capital

Het is de derde overname van Wilvo, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Eerder werden mechanische toeleverancier GFM, (gespecialiseerd in CNC verspanen) en Iteq (one-stop shop voor metaalcomponenten van prototypes tot aan grote series) overgenomen.

Borromin is een onafhankelijke private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

3D

Anvil haalt met overname De Valk 3D metaalprinten aan boord

09-11 De Valk is gespecialiseerd in het flexibel en snel produceren van mechanische componenten. Denk…

Columns

Zelfkennis, een sterk punt

10-10 Viktor heeft toentertijd de aandelen van zijn broer overgenomen en was direct begonnen de…

Plaatbewerking

Metaalcenter Driessen overgenomen door investeringsmaatschappij

06-09 Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd in enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Bedrijf en Economie

Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP over

16-05 Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel MKB-bedrijven die aan…

Columns

Portret

27-03 Jan en zijn medeaandeelhouder, een zeer bekend politicus uit de jaren 80 en 90,…

Plaatbewerking

Transportkarretjes uit restmateriaal

09-03 De transportkarretjes (werktools) zijn een mooi voorbeeld van ‘duurzaam denken en handelen’. Want Wilvo…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema