Workshop visueel beoordelen lasverbindingen

De 2-daagse NIL workshop ‘Het visueel beoordelen van lasverbindingen’ geeft inzicht in de principes van het visueel onderzoek van smeltlasverbindingen, de van toepassing zijnde normen ten aanzien van de onvolkomenheden en de kwaliteitsniveaus. De workshop wordt aangeboden op 12 en 27 februari in AC Meeting Centre De Meern in De Meern.

In het practicum leren deelnemers het toepassen van geschikte meetmiddelen en op basis van het gestelde kwaliteitsniveau een objectieve uitspraak te doen over het laswerk. Zowel stompe- als hoeklassen komen hierbij aan de orde. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan het rapporteren van de visuele lasbeoordelingen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Lasprocessen in de relatie tot de lasonvolkomenheden; Indeling lasonvolkomenheden volgens NEN-EN-ISO 6520-1; Introductie in het Niet Destructief Onderzoek (NDO); Principe van het visueel lasonderzoek volgens NEN-EN-ISO 17637 (voorheen NEN-EN 970); Lasposities en lasnaadaanduidingen op tekening; Kwaliteitsniveaus voor onvolkomenheden volgens NEN-EN-ISO 5817 en de NEN-EN-ISO 10042 voor Aluminiumtoepassingen; Visueel beoordelen van stompe en hoeklasverbindingen; Inwendige inspectie van lasnaden door middel van camera’s; Rapporteren van de resultaten.
De workshop bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Het uitwisselen van kennis en ervaring met vakgenoten zal een waardevolle aanvulling zijn op de inhoud van deze workshop. De workshop is bestemd voor lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers en een ieder die te maken heeft/krijgt met het beoordelen van laswerk.
Inschrijven kan via de website van het NIL.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen