Wortelboer toont ‘beest’ van een plaatkantenfreesmachine

De CHP60-G plaatkantenfreesmachine die Th. Wortelboer demonstreert op METAVAK/NIL Verbindingsweek maakt enorme afschuiningen tot wel 60 mm afschuinlengte (in meerdere gangen) in alle soorten metalen.

“Het is een beest van een machine”, zegt Jeroen Wortelboer. “Er zijn eigenlijk geen andere transportabele machines met een vergelijkbare capaciteit op de markt.” Deze freesmachine voor plaatkanten freest met wisselplaten een schuine kant aan een plaat (of stuk plaat). Zowel de frees als de voeding zijn los van elkaar traploos regelbaar, de afschuinhoek is traploos instelbaar van 15° tot 70°. De frees draait circa 550 toeren per minuut en heeft een aparte aandrijving voor de voeding c.q. het transport van de machine langs de plaat. De freeskop is 80 mm in diameter en heeft zeven wisselplaten. De machine die wordt getoond is standaard geschikt voor het bewerken van platen met een dikte van maximaal 70 mm, maar Wortelboer kan ook speciale machines leveren die tot 100 mm dik gaan. Wortelboer toont naast de grote machine ook een van diens kleinere broertjes, de CHP-12.

Wortelboer in Heumen is een gespecialiseerd bedrijf, dat machines en gereedschappen levert, verhuurt en onderhoudt voor onder meer lasvoorbewerking en nabewerking, het testen en repareren van pijpleidingsystemen en het maken en schoonmaken van laskanten aan plaat en strip (staal en RVS). Op de stand worden naast plaatkantenfreesmachines ook pijpeindbewerkingsmachines en diverse hulpgereedschappen gedemonstreerd. Zoals de TU machines. De TU portable pijpeindbewerkingsmachines kunnen uitgerust worden met een elektrische 220V of een pneumatische aandrijving. Deze machine wordt door middel van een zelfcentrerende as met drie spieën in de pijp vastgeklemd. Vervolgens kan men het snijgereedschap (toolbit) eenvoudig en snel op de te bewerken pijpdiameter afstellen en met de handvoeding de pijp bewerken. Ook wordt een stationaire pijpeindbewerkingsmachine getoond.

Het vermelden waard is ook de Orbitalum GF/RA pijpafkort- en afschuinmachine voor het snel, haaks en vrijwel braamvrij afkorten en eventueel gelijktijdig afschuinen van pijpen. Doordat verschillende soorten zaagbladen en frezen leverbaar zijn, is het mogelijk diverse materialen als staal, roestvrijstaal, gietijzer en non ferro te verspanen. De machines die Wortelboer toont bieden mogelijkheden om werk sneller, schoner, stiller en kwalitatief hoogwaardiger af te kunnen werken.

Th. Wortelboer, stand 405

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X