Wortelboer toont ‘beest’ van een plaatkantenfreesmachine

De CHP60-G plaatkantenfreesmachine die Th. Wortelboer demonstreert op METAVAK/NIL Verbindingsweek maakt enorme afschuiningen tot wel 60 mm afschuinlengte (in meerdere gangen) in alle soorten metalen.

“Het is een beest van een machine”, zegt Jeroen Wortelboer. “Er zijn eigenlijk geen andere transportabele machines met een vergelijkbare capaciteit op de markt.” Deze freesmachine voor plaatkanten freest met wisselplaten een schuine kant aan een plaat (of stuk plaat). Zowel de frees als de voeding zijn los van elkaar traploos regelbaar, de afschuinhoek is traploos instelbaar van 15° tot 70°. De frees draait circa 550 toeren per minuut en heeft een aparte aandrijving voor de voeding c.q. het transport van de machine langs de plaat. De freeskop is 80 mm in diameter en heeft zeven wisselplaten. De machine die wordt getoond is standaard geschikt voor het bewerken van platen met een dikte van maximaal 70 mm, maar Wortelboer kan ook speciale machines leveren die tot 100 mm dik gaan. Wortelboer toont naast de grote machine ook een van diens kleinere broertjes, de CHP-12.

Wortelboer in Heumen is een gespecialiseerd bedrijf, dat machines en gereedschappen levert, verhuurt en onderhoudt voor onder meer lasvoorbewerking en nabewerking, het testen en repareren van pijpleidingsystemen en het maken en schoonmaken van laskanten aan plaat en strip (staal en RVS). Op de stand worden naast plaatkantenfreesmachines ook pijpeindbewerkingsmachines en diverse hulpgereedschappen gedemonstreerd. Zoals de TU machines. De TU portable pijpeindbewerkingsmachines kunnen uitgerust worden met een elektrische 220V of een pneumatische aandrijving. Deze machine wordt door middel van een zelfcentrerende as met drie spieën in de pijp vastgeklemd. Vervolgens kan men het snijgereedschap (toolbit) eenvoudig en snel op de te bewerken pijpdiameter afstellen en met de handvoeding de pijp bewerken. Ook wordt een stationaire pijpeindbewerkingsmachine getoond.

Het vermelden waard is ook de Orbitalum GF/RA pijpafkort- en afschuinmachine voor het snel, haaks en vrijwel braamvrij afkorten en eventueel gelijktijdig afschuinen van pijpen. Doordat verschillende soorten zaagbladen en frezen leverbaar zijn, is het mogelijk diverse materialen als staal, roestvrijstaal, gietijzer en non ferro te verspanen. De machines die Wortelboer toont bieden mogelijkheden om werk sneller, schoner, stiller en kwalitatief hoogwaardiger af te kunnen werken.

Th. Wortelboer, stand 405

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Plaatbewerking

Laskanten voorbewerking voor pijp en plaat

01-03 De CHP-60 serie freesmachine voor plaatkanten wordt constant uitgebreid met mogelijke opties. Na de…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021