Young cuttingtools introduceert klemmen van Gerardi

0

Young cuttingtools, aanbieder van een totaalpakket aan verspanende gereedschappen, vestigt op METAVAK onder andere de aandacht op de nieuwe nulpuntspansystemen van de Italiaanse fabrikant Gerardi.

Gerardi ontwerpt en produceert al bijna 50 jaar hoogwaardige opspangereedschappen voor toepassing in de metaalindustrie. De fabrikant biedt een breed scala aan modulaire precisie-machineklemmen, spantorens, nulpuntspansystemen en gereedschapshouders. Ze zijn geschikt voor vele bewerkingen en kennen een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Gerardi ontwerpt en produceert alle producten zelf. De machineklemmen zijn gemaakt van gehard geslepen staal met een hardheid tot 60Hrc en de spantorens voor horizontale bewerkingscentra zijn altijd van een massief gietijzeren blok, wat een garantie is voor stabiliteit tijdens het frezen en een onbeperkte levensduur. Zo kunnen verspaners met de kwalitatieve gereedschappen van Gerardi voor elke toepassing hun productiviteit verder optimaliseren.

Modulaire klemmen
Young cuttingtools zal tijdens METAVAK extra aandacht geven aan de aangedreven gereedschappen en de multivices van Gerardi. Aangedreven gereedschappen voor draai- en freesbanken en nulpuntsystemen zijn niet meer weg te denken in de moderne verspaningstechnologie. De noodzaak om een werkstuk te kunnen klemmen in een zelf-centerende klem, met de mogelijkheid om het aan vijf zijden te kunnen bewerken groeit. Dat komt door de opmars van 5-assige bewerkingscentra en de toenemende mate van automatisering met robots. Gerardi heeft daarom zijn aanbod van modulaire klemmen uitgebreid met twee nieuwe families: Multitasking (zelf-centerend, excentrisch, veelzijdig en handig) en CompactGrip. Laatstgenoemde serie is eveneens zelf-centrerend, maar zelfs nog compacter en veelzijdiger. Dat komt door de hogere klemkrachten en de effectievere grip dankzij de Grip Teeth technologie en de diverse variabele modulaire inserts die het klemmen van het werkstuk verder kunnen verbeteren, afhankelijk van het materiaal dat wordt bewerkt. De serie CompactGrip klemmen is ontwikkeld met drie klauwgrootten, voor in totaal twaalf formaten. Voor alle klemmen zijn opzetstukken beschikbaar met hoogten van 50, 75 en 100 mm, vast te maken op de machinetafel.

Snijgereedschappen YG-1
Gerardi is een uitstekende toevoeging aan het uitgebreide assortiment van Young cuttingtools, dat staat voor een goede kwaliteit met daarbij een goede technische ondersteuning. Op METAVAK wordt uiteraard ook alle informatie verstrekt over de andere fabrikanten die door de verspaningspecialist uit Eersel worden vertegenwoordigd. Dat is met name het Koreaanse snijgereedschappenmerk YG-1. YG-1 is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van boren, tappen en frezen. Ze leveren een totaalpakket, van een simpel boortje tot de meest geavanceerde frees (frezen van 0,1 mm tot 200 mm).

Young cuttingtools, stand C103