ZIE draait om nieuwe technologie voor de maakindustrie

De Zuid-Hollandse maakindustrie staat klaar om een cruciale rol te vervullen in de digitalisering, energietransitie en circulaire economie. Met een focus op technologische innovatie en samenwerking dient ZIE 2024, het Zuid-Hollands Industrie Event, op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam als centrale ontmoetingsplaats. Hier worden hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden samengebracht om de toekomst van de sector te versterken.

Met een focus op technologische innovatie en samenwerking brengt ZIE 2024 hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders, overheden en studenten samen.

Hi Delta, netwerkorganisatie voor de technologische industrie in Zuid-Holland, en Mikrocentrum, platformorganisatie voor de hightech- en maakindustrie, bundelen ook komende editie de krachten om ZIE te organiseren. “Dit evenement als centrale ontmoetingsplek is essentieel, omdat we in Zuid-Holland een aantal grote uitdagingen hebben. De 6000 Zuid-Hollandse mkb-bedrijven in de technologische industrie zijn allemaal nodig om ervoor te zorgen dat transities op het gebied van digitalisering, circulariteit en energie een succes worden. Hiervoor is sector overschrijdende samenwerking en kennisdeling onmisbaar. Wij zijn van mening dat deze maaktechnologiebedrijven het dan ook verdienen om veel meer samen te werken dan ze nu doen. Dat is wat we met ZIE willen bereiken”, aldus Martin van Gogh, directeur Hi Delta.

Laagdrempelig kennismaken

Bezoekers kunnen laagdrempelig kennismaken met fabrikanten, leveranciers en dienstverleners uit diverse technologische sectoren. Ook kennis-, onderwijs- en netwerkorganisaties en overheid zijn vertegenwoordigd. Zij vormen een belangrijke schakel in het stimuleren van kennisdeling. Zo vertegenwoordigen onder andere de gemeenten Rotterdam en Drechtsteden, InnovationQuarter en Technology Park Ypenburg ieder een eigen paviljoen. Judith van den Nieuwenhuijzen, programmamanager ZIE bij Mikrocentrum: “We hebben mooie nieuwe partijen vanuit verschillende disciplines kunnen toevoegen op de expo, van robotisering en machinebouw tot hightech en lucht- en ruimtevaart.”

Kennisprogramma

Tijdens ZIE 2024 wordt het kennisprogramma afgestemd op onderwerpen die momenteel op de agenda staan van de Zuid-Hollandse technologische industrie: hightech machine equipment & manufacturing, materialen, waterstof, quantum, robotica, artificial intelligence, data, cybersecurity en laser satcom. Diverse sprekers geven hun visie op deze onderwerpen. De keynote op het hoofdpodium wordt verzorgd door Nils van Nood, directeur GustoMSC, die vertelt over het belang van de toeleveranciers in de keten van de maakindustrie.

Aanvullend op de presentaties op het hoofdpodium, biedt ZIE ook expertsessies. Hier delen diverse technologische bedrijven hun visie op het thema: ‘Nieuwe technologie voor de maakindustrie’. Zo zet Wouter van der Horst van VDL TBP Elektronics het nut van ‘Early supplier involvement’ centraal. Jos Buschgens van Denta Engineering belicht in zijn presentatie ‘Samen ontwikkelen verbindt’ een case, waarbij Denta samen met Karhof een revolutionaire verbindingstechniek voor lichtgewicht sandwichpanelen heeft ontwikkeld. Henk Oosterhuis van sensorproducent SICK deelt de mogelijkheden om sensordata te ontsluiten en Wiek Wijnands van Kensan vertelt hoe machine learning kan bijdragen aan operational excellence. In de middag organiseert H2makers een carrousselsessie waarbij in 25 minuten nieuwe oplossingen op het gebied van waterstof worden gepitcht.

Young Hi Delta Arena

Een speciale ruimte is gereserveerd voor studenten en Young Professionals (YPs): de ‘Young Hi Delta Arena’. Hier vinden boeiende pitches plaats die gericht zijn op YP-communities. Er zijn presentaties van diverse projecten en uitdagingen binnen de technische industrie in Zuid-Holland, allemaal bedoeld om studenten en YPs te inspireren. Het programma is gericht op het centrale thema van Young Hi Delta: verbinden, groeien en kansen creëren.

ZIE 2024 is gratis te bezoeken. Voor registratie, informatie over de deelnemende bedrijven en het programma klik hier.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Zuid-Holland werkt aan digitaal veilige keten

23-04 Doel van het cyberweerbaarheidscentrum is om ondernemingen binnen deze sector te ondersteunen bij het…

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

Toeleveren

JOOP kan concurrentie vanuit de hele wereld aan

04-03 Nog steeds bedient JOOP met alle plezier klanten die alleen productiecapaciteit nodig hebben voor…

Plaatbewerking

‘Ketenintegratie is afspraken nakomen maar ook plezier maken’

27-02 Dat citaat is afkomstig van Jorg Blankers, operationeel directeur van Dumaco Oss. Evenals zijn…

Materialen

Steun voor MKB in materiaaltechnologie

30-01 Het doel is om zo’n 120 MKB-ondernemingen de nodige competenties te geven om de…

Automatisering

AI versnelt transitie naar servitization in maakindustrie

08-01 Onderzoek van bedrijfssoftwareproducent IFS wijst uit dat servitization vooral wordt gezien als een belangrijke…

Toeleveren

Flanders Make opent derde centrum voor maakindustrie

15-11 Hier kunnen bedrijven de nieuwste technologieën en productiemethodes uittesten en worden ze begeleid in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV