Zijn uw tarieven voor 2020 nog juist?

0

Het nieuwe jaar gaat al bijna van start, grote kans dat u als metaalondernemer nieuwe plannen heeft binnen uw onderneming met daarbij een passende begroting. Echter passen uw tarieven nog wel bij deze nieuwe initiatieven?

Het kan zo maar zijn dat uw tarieven niet helemaal meer aansluiten bij uw plannen. PKM, het adviesbureau voor de metaal en technische bedrijven, heeft al tientallen jaren ervaring bij het bepalen van kostprijstarieven en een praktische rekentool ontwikkeld, de ‘Tarief Calculator en Bewaker’ (TCB).

Eenvoudig in gebruik
De TCB maakt snel inzichtelijk welke tarieven bij welke bedrijfsprocessen/kostenplaatsen gelden. De TCB is eenvoudig in gebruik en blijft als rekentool bij u in het bedrijf. Eventuele veranderingen kunt u zelf snel en gemakkelijk invoeren, of meerdere scenario’s simuleren, om de gevolgen voor de geldende tarieven te berekenen. Tevens kan de TCB eenvoudig een exploitatiebegroting opzetten en ook is er de mogelijkheid om uren, kosten, omzet en resultaat te bewaken.

De TCB van PKM geeft zekerheid en grip op de door u gehanteerde tarieven. Er kunnen 12 tarieven worden bepaald waarbij tarieven voor werkvoorbereiding en tekenkamer vast zijn en de overige 10 vrij te benoemen.

Meer weten of een demonstratie?
Wilt u zeker weten of uw tarieven juist zijn, vraag dan een demonstratie aan. Dat kan via de website van PKM.

Trainingskalender 2020
Het trainingsprogramma van PKM voor 2020 is ook bekend.
Op de website staat het complete overzicht.

OOM-PTT regeling ook in 2020
De OOM Persoonlijke Trainings Toelage (PTT-regeling) is ook weer in 2020 beschikbaar. De meeste trainingen van PKM komen in aanmerking voor de regeling, evenals de in-company trainingen.