ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

0

De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling waarmee deze hefschroefspindel naast een nieuwe bouwgrootte (200 kN), ook een hogere kwaliteit en verhoogde prestaties krijgt.

De ZE-serie heeft niet alleen een nieuwe bouwgrootte (200 kN) maar ook een nieuw ontwerp met een gladder oppervlak, voor een betere corrosiebescherming. Bovendien zijn de afmetingen van de ZE serie identiek en dus één op één uitwisselbaar met de Z-serie. Nieuw is, dat de montagegaten in de flens van de nieuwe ZE-serie nu ook op trek kunnen worden belast bij volledige nominale belasting. De hoogwaardige wormwielsets zijn opnieuw verbeterd, dit betekent minder speling in de wormwieloverbrenging en een langere levensduur.

Daarnaast is er een optionele ‘High Performance’ versie, een olie-gevulde uitvoering, speciaal voor hoge belastingen. Deze heeft hetzelfde ontwerp aan de buitenkant, gecombineerd met de hoogwaardige kwaliteitscomponenten aan de binnenkant. Dit zorgt voor een toename van de inschakelduur met 70%. Zimm producten zijn in Nederland verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo.