Kapitaalinjectie voor IMSystems

141

IMSystems heeft een investering van 300.000 euro ontvangen uit investeringsfonds Uniiq.  IMSystens Delft ontwikkelt de Archimedes Drive, een mechanische overbrenging (vertragingskast) voor onder andere industriële robots die werkt op basis van wrijving in plaats van tandwielen. De investering stelt IMSystems in staat de markt dit jaar nog met een geoptimaliseerd product te betreden.

Vertragingskasten worden gebruikt om toepassingen die aangedreven worden door een elektro(motor) van de juiste hoeveelheid kracht te voorzien. IMSystems is een van de eerste partijen die het principe van wrijving op een werkende manier weet toe te passen in een compacte lichtgewicht vertragingskast, waarmee de Archimedes Drive in veel industrieën, waaronder de gerobotiseerde maakindustrie, een uitkomst kan zijn.

Industriële robots
De industriële robots die worden ingezet in deze industrie zijn bij het bewegen erg afhankelijk van de kwaliteit van de tandwieloverbrenging. Terwijl robots steeds slimmer worden als gevolg van razendsnelle softwareontwikkelingen, zijn de huidige vertragingskasten nog niet in staat om robots de juiste hoeveelheid precisie en kracht te geven. De Archimedes Drive realiseert dezelfde krachtoverbrenging in een kleiner en lichter formaat dan huidige overbrengingen. Daarnaast stelt het robots in staat hun taken nauwkeuriger uit te voeren door het ontbreken van speling in de tandwielen.

Het innovatieve hightech bedrijf IMSystems is een spin-off van de TU Delft. Jack Schorsch, oprichter en CEO: “Wij zijn verheugd met de Uniiq investering, waarmee wij in staat zijn ons product versneld te optimaliseren en op de markt te introduceren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze technologie de maakindustrie een stap verder kan helpen door verhoogde nauwkeurigheid van industriële robots.”

Met de investering van Uniiq worden de nauwkeurigheid, efficiëntie en levensduur van de Archimedes Drive uitgebreid getest met behulp van verschillende testopstellingen. In samenwerking met toonaangevende robotfabrikanten verwacht IMSystems later dit jaar dan ook een commercieel product in de markt te kunnen zetten.

Facebook Comments