Odin groeit sterk met CNC-machines van Dymato

“Het zijn topmachines voor onze productgroepen.” Dat zegt algemeen directeur Remco Winters van Odin Verbindingstechnieken in Zoetermeer over de CNC-draaibanken en -freesmachine van Hyundai-Wia waarmee hij en zijn medewerkers werken. Ze zijn geleverd door Dymato, dat het Zuid-Koreaanse merk in Nederland vertegenwoordigt.

De relatie tussen Odin Verbindingstechnieken en Dymato is min of meer toevallig tot stand gekomen. Zo’n 6 jaar geleden kon Remco Winters een grote order krijgen, maar daarvoor moest hij wel binnen twee weken een draaibank hebben. Zijn vaste machineleverancier kon daar niet voor zorgen. Een vertegenwoordiger van Dymato kwam precies op het goede moment langs en met hem sloot Winters een mooie deal: “Ik vroeg hem om een scherpe prijs, maar gaf tevens de garantie dat ik de komende 5 à 6 jaar elk jaar minimaal één machine van hem zou kopen. Dat kon ik doen omdat ik een forse groei voorzag.”

Gemakkelijk werken
En zo is het gegaan. Winters kocht de draaibank van Dymato zonder hem echt goed te hebben bekeken, maar stond wel binnen drie weken aan zijn eerste Hyundai-Wia machine te werken. Inmiddels staan er in de productieruimte in Zoetermeer vier draaibanken en een freesbank van dit merk. De eerste was een 2-asser met doorlaat voor materiaal tot diameter 65 mm. De volgende was precies dezelfde, maar met een subspindel. Daarna volgde een machine die een slag groter is (automatische doorvoer tot diameter 90 mm). De jongste aanwinst is een CNC-draaimachine Hyundai-Wia L210LMA, die afgelopen voorjaar is geïnstalleerd. “Het is gewoon makkelijk om dezelfde machines te werken. Alle gereedschappen en programma’s zijn uitwisselbaar, mijn medewerkers kennen de machines. Je doet de stekker er in en het is gaan.”

Odin Propaangereedschappen

Odin Verbindingstechnieken produceert propaangereedschappen onder de eigen merknaam Hasmi, maar levert ook draai- en freesdelen toe aan derden

Hoogwaardig draaiwerk
Odin Verbindingstechnieken is van origine producent van propaangereedschappen. Deze worden onder de merknaam Hasmi geleverd aan dakdekkers en loodgieters, maar ook toegepast in machines voor de  weg- en waterbouw. Toen Remco Winters het bedrijf zo’n tien jaar geleden overnam van zijn vader, besloot hij ook draaiwerk voor derden te gaan doen. Dat was het begin van een sterke groei. Nu doet Odin zo’n 80 procent draaiwerk voor derden. “We hebben het gigantisch druk en besteden heel veel uit. We doen hier hoogwaardig draaiwerk. De leuke dingen, specials en spoedjes doen we zelf, de rest leggen we bij anderen neer.”

Odin maakt onder meer onderdelen voor zwembaden, maar ook voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische en automotive-industrie. Een sterk punt van het bedrijf is de snelle levering. “Vaak kunnen we de volgende dag al leveren. We kunnen snel schakelen door de voorraad die we aanhouden van allerlei materialen. Als een klant een order aankondigt, duurt het vaak nog wel 2 of 3 dagen voordat die echt komt. In de tussentijd heb ik de spullen al klaar liggen. Zo verkorten we de leveringstijd. We hebben ook veel draaiwerk op voorraad liggen. Dat kunnen we ons permitteren omdat de liquiditeit goed is. Zo kunnen we binnen 24 uur speciaal draaiwerk aanleveren.”

Samenwerking met Dymato
Winters is heel tevreden over de samenwerking met Dymato. “Ik zoek flexibele bedrijven om me heen die snel kunnen schakelen Van een machineleverancier verwacht ik naast een goede prijs en een machine die aan de eisen voldoet, dat hij me snel een machine kan leveren als dat nodig is. Als er een storing is – wat gelukkig heel weinig voorkomt – of een onderdeel moet worden vervangen, dan moet dat dezelfde dag of uiterlijk binnen 24 uur worden opgelost. Er staat hier echt wel eens een machine stil, maar ik kan me niet veroorloven dat een machine niet beschikbaar is. Want als er een order komt moet ik direct aan de slag kunnen. Dymato doet het op al die punten heel goed. Als er dan ook nog eens een klik is met de mensen, dan is de keuze snel gemaakt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Ontdek Röders HSC tijdens de Manufacturing Technology Conference

16-06 Ingenieurs en ontwikkelaars van OEM’s hebben niet altijd voldoende kennis over productietechnologie en de…

Verspanen

Werner Meijer nieuwe directeur Dymato

14-06 Ingrid en Theo Coffeng hebben Dymato in de afgelopen jaren uitgebouwd tot een succesvolle…

Verspanen

Dagelijkse leiding Dymato in handen van nieuw management team

30-03 Theo en Ingrid hebben Dymato uitgebouwd tot een succesvolle vertegenwoordiger van de machinefabrikanten Hyundai…

Verspanen

Dymato toont oplossingen voor verspanings-uitdagingen

14-03 Zeven technologieleveranciers voor de maakindustrie presenteren zich deze week (14-17 maart) gezamenlijk onder de…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

Verspanen

Röders combineert drie-assig frezen en slijpen in grootformaat

22-06 De nieuwe drie-assige RXU2000 van Röders is ontworpen voor het leveren van hoge prestaties…

Verspanen

Röders introduceert compacte, modulaire automatisering

20-12 Röders heeft de RCF 150 voor het eerst voorgesteld tijdens EMO Milano 2021. Hier…

Automatisering

Hanwha cobot voorprogrammeren is verleden tijd dankzij 3D Vision

18-10 Daarnaast werd er als Nederlandse primeur de nieuwe Hanwha 3D Vision RAIV gepresteerd. Deze…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema