Zorg en techniek ontmoeten elkaar

0
625

Tijdens de Pontes Medical Expertmeeting op 18 mei zullen artsen en technisch professionals uit het bedrijfsleven de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van medische technologie bespreken en beleven. De locatie van deze bijeenkomst rouleert jaarlijks. Dit jaar is het AMC in Amsterdam de gastheer.

Het overkoepelende thema van de bijeenkomst is Value Based Healthcare. De bijeenkomst opent met een inspiratiedebat waarin dit onderwerp van verschillende kanten belicht en bediscussieerd wordt. Uiteraard is er ruimte voor interactie met de bezoekers. Deelnemers aan het debat zijn Hans Romijn (voorzitter RvB AMC), Leonique Niessen (Directeur Santeon), Tom Oostrom (Directeur Nierstichting) en Michel Briejer (partner bij Thuja Capital). Speciale aandacht is er voor de volgende stellingen:

  • Wat is de visie van AMC op Value Based Healthcare?
  • Werkt Value Based Healthcare vertragend op de prestaties van ziekenhuizen?
  • Wat is het belang van Value Based Healthcare voor nierpatiënten?
  • Wat betekent Value Based Healthcare voor het aantrekken van investeerders in R&D van high tech innovaties?

Gevarieerd programma
Naast het inspiratiedebat is er in het programma tijd ingeruimd voor masterclasses op het gebied van zorg, financiering en innovatie, netwerken, een medtechmarkt en pitches door bedrijven èn artsen. Spectaculair wordt daarnaast de Innovation Challenge, waarin studenten live oplossingen voor zorgproblemen genereren.

Pontes Medical is een samenwerkingsverband tussen AMC,  VUmc en UMC Utrecht met als doel om samen met professionals in de ziekenhuizen en het bedrijfsleven nieuwe producten te ontwikkelen, te valideren en naar de markt te brengen. De expertmeeting wordt georganiseerd in samenwerking met Mikrocentrum.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein