10 kW fiberlaserbron bij Prima Power

Prima Power stelt op de Blechexpo haar 2D-lasersnijsysteem Laser Genius 1530 voor de eerste keer voor met een 10 kW fiberlaserbron van IPG Photonics. Deze zorgt voor meer prestatievermogen, vooral bij dikker plaatmateriaal.

Deze productconfiguratie is dan ook met name bestemd voor marksegmenten die met dikker materiaal werken, zoals de agrarische en de bouwsector. Dankzij de laserkop met adaptief optiek voor automatische besturing van de focus, bewerkt  de  Laser Genius snel en met hoge kwaliteit diverse materialen (staal, RVS, aluminium, koper, messing). Het lasersysteem wordt bestuurd via de intelligente en gebruiksvriendelijke Prima Power Open CNC en als interface wordt de moderne en logische Tulus Laser 2D benut. Op de Blechexpo is de installatie uitgerust met de Combo Tower Laser, het  flexibele, door Prima Power zelf ontwikkelde en gebouwde magazijnsysteem voor 2D lasersnijsystemen met geïntegreerde be- en ontlaad-functie.

Geautomatiseerde productielijn
Voor het eerst toont Prima Power op een beurs ook haar LPBB-productielijn. Deze omvat snijden met een fiberlaser, ponsen en automatisch buigen en wordt daarnaast versterkt door een belaad- en stapelrobot. Als wereldwijde première wordt bovendien een nieuwe, in de productielijn geïntegreerd lasermarkeersysteem van de nieuwe generatie gepresenteerd. Het nieuwe ponslasersysteem Combi Genius 1530, de buigcel Express Bender EBe 5-3 en de LSR belaad- en stapelrobot maken van deze lijn een moderne geautomatiseerde oplossing voor het verwerken van ruw plaatmateriaal tot kant-en-klare plaatwerkonderdelen.

Nieuwe buighulp
De eP-1030, de meest veelzijdige machine uit de eP-serie servo-elektrische afkantpersen, is nu beschikbaar met de nieuwe uitvoering van de optionele buighulp, die het positioneren van grote en zware delen sneller en eenvoudiger maakt. De in Stuttgart getoonde eP- kantpers is bovendien uitgerust met een gereedschapstafel voor het toedrukken, die bijdraagt aan meer productiviteit en moeiteloos werken. Tot slot wordt deze machine gecompleteerd met de Wila-stijl hydraulische gereedschappenklemming boven en onder en een Iris Plus systeem voor de realtime correctie van de hoek, waardoor hij geschikt is voor de productie van hoogwaardige complexe componenten.

Software
De software-oplossingen krijgen weer hun eigen prominente plek op de stand met live demonstraties en presentaties van het volledige productenpallet voor de digitale productie. De Prima Power Industry 4.0 Inside-oplossingen dragen bij tot kortere doorlooptijden, meer efficiency in de productie en meer flexibiliteit bij serieproducties. Ook worden in Stuttgart enkele nieuwe versies van softwareproducten gepresenteerd. Vooral de nieuwe webconsole toepassing voor de machinebewaking en het Fleet Manager-analyseprogramma, dat nu ook beschikbaar is voor 2D- en 3D-lasersystemen, zijn gebruiksvriendelijker geworden en beschikken over betere Cloud Connectors.

Prima Power, hal 3, stand 1505

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius+ van Prima Power

08-06 Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en…

Plaatbewerking

Bodor Laser Nederland expandeert ondanks covid

22-03 Zo is Maurice Borger aangesteld ter versterking van de activiteiten in het zuiden en…

Plaatbewerking

Besten Machines importeur van Haco

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Er zijn hier…

Plaatbewerking

Van Kerkhof breidt sterk uit op lasersnijden constructiedelen

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezig houdt met het bewerken…

Plaatbewerking

Hendriks Staalbouw investeert in 8kW plaatlaser van BLM Group

01-02 Met een plaatlaser met 8 kW fiberlaserbron van BLM Group snijdt het bedrijf in…

Plaatbewerking

Bystronic heeft een machine voor elk budget

21-12 Sinds de overname van Weber Laserservice biedt Bystronic Benelux niet alleen nieuwe lasersnijmachines, kantbanken,…

Plaatbewerking

247TailorSteel blijft groeien en vergroot klantenkring

02-12 247TailorSteel zal het ‘coronajaar’ 2020 afsluiten met een groei van 5 à 10 procent…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X