100-jarig Widenhorn benoemd tot hofleverancier

Widenhorn, specialist in productie- en productoptimalisatie voor plaatbewerking, heeft het predicaat Hofleverancier gekregen. Het bijbehorende wapenschild is vrijdagmorgen door Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit onthuld op de zaak in Rhoon.

“We zijn enorm vereerd met deze onderscheiding. Het is een absolute kroon op het harde werk van alle generaties van ons familiebedrijf”, vertelt Widenhorn-directeur Anco Euser.

Feestavond tussen de haaien

Dat Widenhorn was benoemd tot hofleverancier, werd donderdagavond al bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in het Oceanium in Diergaarde Blijdorp. Hier vierde Widenhorn het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf in aanwezigheid van ruim honderd familieleden en relaties.

Bedrijfsbiografie

Met zwemmende haaien en schildpadden op de achtergrond werd hier ook het boek over de geschiedenis van het bedrijf gepresenteerd. Het is een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina’s geworden, waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Het is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden is begonnen te schrijven.

Donatello Piras toont de WidenhornJubileum bedrijfsbiografie ‘Op zoek naar de ziel van de zaak’.

Donatello Piras toont de WidenhornJubileum bedrijfsbiografie ‘Op zoek naar de ziel van de zaak’.

De ontdekking van het ‘familiearchief’ met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen, geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van de zaak Widenhorn. Het is ook een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak. De ziel die het voortbestaan van Widenhorn heeft bepaald, door het overwinnen van negen ontwrichtingen in de loop van honderd jaar. Het succes van de zaak is dat de ontwrichtingen stuk voor stuk zijn overwonnen, waardoor nu het honderdjarig bestaan kan worden gevierd. Vader en zoon Euser presenteerden het boek samen. “Het laat uitstekend zien wie en wat we zijn”, aldus vader Bert Euser: “We zijn volhouders en voortduwers, die geregeld weten te vernieuwen. Zo wordt je als bedrijf 100 jaar oud.”

‘Nooit in de steek gelaten’

Widenhorn biedt een compleet aanbod producten en diensten (CADCAM, DNC, calculatie, automatisch nesten, laserlenzen, snijonderdelen, lasermachines en gereedschappen) voor ieder plaatbewerkingsbedrijf.  Hiermee worden zo’n 600 klanten in de plaatbewerkende industrie bediend. Drie van deze klanten kropen achter de microfoon in het Oceanium om iets over hun relatie met Widenhorn te zeggen.

Anco Euser, Gré Euser (de vrouw van broer Gerrit van opa Cor Euser, de laatste van de 2de generatie) en Bert Euser

Anco Euser, Gré Euser (de vrouw van broer Gerrit van opa Cor Euser, de laatste van de 2de generatie) en Bert Euser

Martin van de Klundert van Van de Klundert Plaatwerk en Constructie: “Widenhorn heeft ons nog nooit in de steek gelaten.” Bas Janssen van de MakAIRsJop, een Makerspace voor en door Defensie-personeel:  “Als klant voel je je deel van de familie. Als je belt is er altijd wel een antwoord.” Auke Sjoerd Tolsma van Polder Staal Producties: “Anco Euser is een bevlogen ondernemer met veel kennis van plaatbewerking. Als je tegen een probleem aanloopt legt hij graag uit wat je moet doen om het op te lossen.” Tolsma had ook nog een tip voor Widenhorn om de volgende 100 jaar te halen: “Blijf meedenken in de specifieke oplossingen die plaatwerkondernemers zoeken.”

FPT-Vimag

Namens branchevereniging FPT-Vimag had bestuurslid Hans van Steenis mooie woorden voor de jubilaris. Hij benadrukte dat Widenhorn al deelnemer is aan de TechniShow vanaf de eerste editie in de jaren vijftig en sindsdien geen beurs heeft gemist. “100 jaar halen is geweldig, zeker in een markt die voortdurend verandert. Het is bijzonder dat het bedrijf altijd zo met de tijd is meegegaan.”

Na het officiële gedeelte was er nog een optreden van de Amazing Stroopwafels, die hun bekende oude hits Oude Maasweg en Ik ga naar Frankrijk ten gehore brachten.

Anco Euser, Jaap Smit Commissaris van de Koning van Zuid Holland en Burgemeester Jolanda de Witte van Albrandswaard in het vernieuwde Widenhorn Museum

Anco Euser, Jaap Smit Commissaris van de Koning van Zuid Holland en Burgemeester Jolanda de Witte van Albrandswaard in het vernieuwde Widenhorn Museum

Open huis

Het jubileum wordt op zaterdag 21 september gevierd met een Open Huis in het Widenhorn bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Rhoon. Alle klanten, oud-medewerkers, relaties, leveranciers en andere geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij Widenhorn en proosten, met hun eigen unieke glas gemaakt op een van de lasersystemen, op deze zakelijke verjaardag. Tijdens het Open Huis is het Widenhorn Museum opengesteld, waar de historie van de zaak te zien is in voorwerpen en beeldmateriaal. Daarnaast is gedurende de zomerperiode hard gewerkt aan een compleet nieuw archief, waar alle fotoboeken en catalogi te zien zijn. De hal van Widenhorn is veranderd in de gereedschapswinkel van opa Cornelis Euser met machines en gereedschappen van net na de oorlog tot nu. Ook zijn de huidige machines en softwareoplossingen live in actie te zien.
Tijdens deze jubileumdag wordt het jubileumboek ook tegen gereduceerd tarief aangeboden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Widenhorn presenteert afraapmodule op TechniShow

14-07 Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in…

Plaatbewerking

Binder3D kiest hoogwaardig lasersysteem met afzuigsysteem van Widenhorn

11-05 Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de…

Bedrijf en Economie

Würth 60 jaar in Nederland

04-04 In 1962 richtte Reinhold Würth samen met H.J. Lastdrager, met wie hij al enige…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Plaatbewerking

Veelzijdigheid is troef bij Fiber Laser Benelux

16-03 Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

Blozo viert 60 jarig bestaan

23-02 “Mijn familie zat altijd al in de metaal. Mijn opa Huub, officieel Hubert, koos…

Toeleveren

Machinefabriek Heerbaart Hofleverancier

17-01 Anton Heerbaart begon de machinefabriek in 1921 als een eenmanszaak in reparaties van kleine…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X