247TailorSteel start productie in Oud Gastel

De countdown loopt. In april begint 247TailorSteel met de productie in de nieuwe vestiging in Oud Gastel. Na de hoofdvestiging in Varsseveld is dit de tweede productielocatie in Nederland van de leverancier van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen.

247TailorSteel begint in Oud Gastel met vijf vlakbedlasers, vier buislasers en vier kantbanken. Dit machinepark wordt geleidelijk aan uitgebreid.

De officiële opening is pas op 14 juni, maar CEO Carl Berlo kijkt er naar uit om volgende maand al met worstenbroodjes af te reizen naar Oud Gastel, als daar de eerste producten van de machines komen. “Een feestje bouwen met de medewerkers om weer een mijlpaal te vieren, is het leukste wat er is.”

Capaciteit hard nodig

247TailorSteel zit om meerdere redenen met smart te wachten op de start van de productie. “De belangrijkste redenen voor deze nieuwe locatie zijn dat we dicht bij de klanten willen zitten en dat we meer capaciteit hard nodig hebben”, zegt Berlo. “We verkopen momenteel meer dan we kunnen produceren.”

Qua oppervlakte wordt de nieuwe fabriek de grootste van 247TailorSteel. In een ruimte van 25.000 vierkante meter – bestaande uit twee productiehallen en een centraal deel voor de logistiek, wordt begonnen met vijf vlakbedlasers, vier buislasers en vier kantbanken. Dit machinepark wordt geleidelijk aan uitgebreid. Elke zes tot acht weken zal er een machine bij komen. Hoe uiteindelijk de exacte verhouding tussen lasers, buislasers en kantbanken zal zijn, hangt af van de ontwikkeling van de klantenmix.

Uitdagingen in Brabant

Oud Gastel is een belangrijke uitbreiding van het productienetwerk van 247TailorSteel. Berlo wilde heel graag naar Brabant, omdat daar heel veel maakindustrie zit. Tegelijk gaat het opzetten van een nieuw productiebedrijf met een forse capaciteit in Brabant tegenwoordig gepaard met diverse uitdagingen: je moet de ruimte en het personeel kunnen vinden en je energiebehoefte kunnen dekken. Dat is allemaal gelukt. 247TailorSteel vestigt zich in een bestaand pand, dat oorspronkelijk een logistieke functie had. Dit is de afgelopen maanden verbouwd en aangepast om efficiënt plaatwerk te kunnen produceren.

Veel zij-instromers

Berlo voorziet dat hier uiteindelijk zo’n 280 mensen zullen werken. Gestart wordt met zo’n 90 medewerkers. “85 mensen zijn al binnen en opgeleid. We hebben een employer branding pakket ontwikkeld waarmee we veel mensen weten te vinden. We gebruiken veel zij-instromers. Veel mensen uit de horeca, maar ook mensen die stoppen met hun bakkerij, pizzakoeriers en mensen die weinig toekomst zien in hun baan in de supermarkt. We leiden ze allemaal op in onze eigen academy in Varsseveld. In een aantal maanden leren ze alles over ons bedrijf, de machines en de spirit die hier heerst. We weten de mensen te prikkelen, te overtuigen, te ontwikkelen en binnen te houden. Door al deze facetten lukt het ons relatief probleemloos alle mensen te krijgen die we nodig hebben. Dat geldt ook voor onze andere locaties. We gaan dit jaar door de grens van 1000 medewerkers.”

247TailorSteel heeft een grote stroombehoefte, terwijl stroomnet in Brabant behoorlijk vol zit. Maar er liggen al 4000 zonnepanelen op de hal en dat aantal zal worden uitgebreid tot 6500. “De stroom die we daarmee opwekken slurpen we allemaal op. Op een zomerse dag hebben we niks uit het net nodig.”

Qua oppervlakte wordt de nieuwe fabriek in Oud Gastel de grootste van 247TailorSteel.

Qua oppervlakte wordt de nieuwe fabriek in Oud Gastel de grootste van 247TailorSteel.

Meer nieuwe locaties

Vanuit Oud Gastel gaat 247TailorSteel klanten bedienen in Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en België. Als later dit jaar – in oktober – ook de Belgische productielocatie in Hooglede operationeel is, kan Oud Gastel zich beperken tot Noord-België en Hooglede zich richten op de rest van onze zuiderburen en Noord-Frankrijk. Zo worden de files bij Antwerpen omzeild. “In Noord-Frankrijk gaan we eerst zaaien en daarna zullen we ons er ook gaan vestigen”, zegt Berlo. “We zijn nu al locaties aan het bezoeken.” Het plan is om in 2025 te starten in Frankrijk. In 2024 al zal het netwerk worden uitgebreid met nieuwe productievestigingen in Duitsland en Oostenrijk. Afrondende gesprekken hierover zijn gaande. 247TailorSteel heeft in Duitsland al fabrieken in Oyten (bij Bremen), Hilden (bij Düsseldorf) en Langenau (tussen Stuttgart en München). De vierde Duitse vestiging zal in de buurt van Frankfurt komen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Digitale oplossingen domineren Cutting World

03-05 Cutting World richt zich op de gehele procesketen op het gebied van snijden. Onder…

MetaalNieuws Extra IM

247TailorSteel breidt aanbod randafwerking uit

02-04 Metaalbewerking kent vele vormen. Vaak toegepaste technieken zijn bijvoorbeeld lasersnijden, buislasersnijden en kanten. Deze…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Plaatbewerking

Vestiging 247TailorSteel in Langenau geopend

24-11 “We zijn blij dat we dit heuglijke feit vandaag samen met onze klanten, leveranciers…

Plaatbewerking

Eindeloos veel mogelijkheden met buislasersnijden

16-11 Naast dat buislasermachines in staat zijn om verschillende soorten metalen in diverse diktes in…

Plaatbewerking

247TailorSteel zet ‘schop in de grond’ voor Belgische fabriek

20-09 “Met de bouw van deze nieuwe vestiging versterken we onze positie in de markt…

Plaatbewerking

Tweede Nederlandse fabriek 247TailorSteel komt in Oud Gastel

27-06 De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein in Oud Gastel. Hiervoor…

Plaatbewerking

247TailorSteel start bouw nieuwe fabriek in België

13-06 De bouw van de fabriek in Hooglede (nabij Roeselare) zal in het najaar van…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021