2e editie VerspaningNieuws in teken van gereedschappen

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de tweede editie van VerspaningsNieuws. Het vakblad voor ondernemers in de maakindustrie die verspanende technieken in hun productieprocessen toepassen, werd begin dit jaar met succes geïntroduceerd. De tweede editie staat in het teken van gereedschappen.

De succesvolle introductie van VerspaningsNieuws begin dit jaar en de daaropvolgende positieve reacties, heeft bevestigd dat er in de markt behoefte is aan een verspaningsgerelateerd vakblad.

Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met vaktechnische nieuwsartikelen over machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, brancheorganisaties en onderzoeksinstellingen.

De succesvolle introductie van VerspaningsNieuws begin dit jaar en de daaropvolgende positieve reacties, heeft bevestigd dat er in de markt behoefte is aan een verspaningsgerelateerd vakblad. In de aankomende editie die in juni verschijnt, wordt het vergrootglas gelegd op gereedschappen. Zo ging de redactie voor het rondetafelgesprek ‘De Verspaningstafel’ in gesprek met een vijftal Nederlandse gereedschapsleveranciers over trends in de markt en de ontwikkelingen op het gebied van verspanende gereedschappen. Volgens Tinus Zuetenhorst van Ceratizit, Gert de Vries van Dormer Pramet, Patrick de Vos van Seco Tools, Richard Verdouw van Iscar en Jan Leliveld van Sandvik zijn de verwachtingen voor de komende jaren uitermate goed. “Een harde klap komt er niet voor de maakindustrie.”

Complexiteit jaagt bewerkingstechnologie aan.

Het gereedschapsthema wordt aangevuld met veel informatieve verspaningsartikelen. MRB Fijnmetaalbewerking in Valkenswaard vertelt bijvoorbeeld over hun investering in een vijfassige Yasda PX30i en een Sodick ALC600G lineair gestuurde draadvonkmachine. Hiermee kan het bedrijf voldoen aan de vraag naar fijnmechanische componenten met extreme toleranties. Een ander bedrijf dat in toenemende mate het draadvonken inzet om complexe componenten te produceren is het Royal Netherlands Aerospace Centre (NLR) in Marknesse. Het kennisinstituut heeft daarom  geïnvesteerd in een Mitsubishi MV2400S draadvonkmachine. In de aankomende editie leest u wat het effect is van een groene luchtvaart op productietechnologie. Efficiëntere motoren, nieuwe materialen, het gebruik van duurzame brandstoffen zoals waterstof en vergaande aerodynamische verbeteringen, vragen om steeds complexere testmodellen en dus nieuwe bewerkingstechnologieën.

Slimme fabriek

Keytech in Sittard wil door het productieproces slimmer te maken, de foutmarge in de fabriek omlaag brengen. Dat vraagt om een strak stramien, slimme oplossingen zoals visionsystemen die real-time de kwaliteit bewaken en flexibele automatiseringsoplossingen. Om zo’n grote stap richting een slimme fabriek te kunnen maken, heeft KeyTec zich aangesloten bij ‘Expertgroep Verspaning’ van NEVAT. De Expertgroep Verspaning bestaat uit Vosteq Innovations, Cellro, Cadmes, KSM Industrial, Dormac en Macroscoop en de NEVAT leden Boers&Co, Ter Hoek Vonkerosie, ITEQ Industries en KeyTec. Door onderlinge kennis- en ervaringsuitwisseling kunnen thema’s, zoals ERP, planning, automatisering, koppeling van systemen, standaardisatie, CAD/CAM, gereedschapsbeheer en competenties en opleiding, collectief worden verbeterd. In de eerstvolgende editie van VerspaningsNieuws leest u hoe KeyTec, NEVAT en de projectgroep willen werken aan de fabriek van de toekomst.

Dit is slechts een kleine ‘sneak preview’ van wat u in de eerstvolgende VerspaningsNieuws kunt verwachten. Heeft u belangstelling om een bijdrage te leveren voor deze editie of wilt u met een advertorial of advertentie met uw verspanende doelgroep communiceren? Neem dan voor dinsdag 8 juni 2021 contact op met onze redactie of met onze media adviseurs.

Wilt u het vakblad gratis ontvangen? Vraag dan voor 08 juni 2021 een gratis abonnement aan!

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Industrie staat te springen om breed inzetbare mechatronisch ingenieurs

11-05 Mechatronica is onmisbaar voor de industrie. Het komt overal terug. Denk aan robots, productielijnen…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Grote vijfassige portaalfreesbank brengt nauwkeurigheid in XXL-bereik

06-04 De Rooy Slijpcentrum is al meer dan 80 jaar gespecialiseerd in het rond- en…

Verspanen

Duijts anticipeert met Kao Ming op groot freeswerk

06-04 Sinds de oprichting in 1994 heeft Duijts Verspaning zich steeds verder gespecialiseerd in de…

Columns

Vakmanschap of groene knop?

05-04 Er is een punt waarop de toleranties zo krap worden of dat materiaal zo…

Verspanen

“Stabiliteit van CMZ zie je terug in wisselplaatverbruik”

05-04 Als toeleverancier voor de machinebouw, voedingsindustrie, offshore, bagger, weg- en waterbouw, produceert K&G Machining…

Verspanen

Laser boort twee miljoen identieke gaten op 1 m2

04-04 Twee miljoen gaten. Wie heeft zoveel gaten nodig? Er zijn een groot aantal toepassingen…

Verspanen

B&S anticipeert met nieuwe draadvonkmachine op groeiende 3D-printmarkt

04-04 Het aantal stempel-, matrijzen- en gereedschapsmakers in regio Tilburg is de afgelopen decennia sterk…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X