3D-laserscanner voor Absolute Arm

0

Hexagon heeft de RS6-laserscanner uitgebracht: een moderne 3D-laserscanner voor de nieuwe generatie draagbare Absolute Arm meetarmsystemen die in 2018 uitgebracht waren. Deze nieuwe laserscanner maakt het inwinnen van puntenwolken op hoge snelheid en nauwkeurigheid met een extreem hoge dichtheid mogelijk.

Door de introductie van SHINE – een geavanceerde reeks van algoritmes – kan de RS6 meten met de hoogst mogelijke kwaliteits- en nauwkeurigheidsinstelling. De RS6-laserscanner heeft in het midden van het bereik een scanlijnbreedte van 150 mm, wat in vergelijking met vorige generatie Absolute Arm laserscanner een toename is van meer dan 30 procent. De scanner meet, met een driemaal hogere beeldsnelheid tot 300 Herz, ook veel sneller dan zijn voorgangers. Dit betekent dat scans drie keer sneller uitgevoerd kunnen worden zonder detailverlies. Met SHINE is de RS6 altijd klaar om elk materiaal met volledige nauwkeurigheid te scannen zonder beperkingen in beeldsnelheid, scanlijnbreedte of gegevenskwaliteit. Het is hierbij niet nodig om ingewikkelde combinaties van instellingen afhankelijk van nauwkeurigheid en oppervlaktype in te stellen.

Net als de RS5-laserscanner, kan de RS6 in enkele seconden van de arm worden afgenomen om de arm gemakkelijker te kunnen gebruiken als de scanner niet gebruikt hoeft te worden. Dankzij het innovatieve montagesysteem, kan de scanner weer worden teruggeplaatst zonder opnieuw te kalibreren. De RS6 heeft ook een unieke richtraster voor de laser die ontworpen is om de meetuitlijning eenvoudiger te maken. Gecombineerd met de vele ingebouwde gebruiksfuncties in de nieuwe generatie Absolute Arm-modellen is de RS6 erop gericht om eenvoudiger en beter te scannen.