3D-wapeningconfigurator laat aannemer productiemachine aansturen

Met de 3D-wapeningconfigurator van Betonstaal.nl kunnen aannemers met de computer de benodigde wapeningskorven, stek- en haarspeldrekken op maat maken en rechtstreeks de productiemachine op afstand aansturen. Deze online tool verkleint foutmarges en verbetert de efficiëntie op de bouw.

Met de 3D-wapeningsconfigurator van Betonstaal.nl kunnen klanten zelf hun eigen wapeningskorf ontwerpen en direct laten produceren.

De website bood al de mogelijkheid om betonstaal op maat te calculeren en samen te stellen. Met de 3D-wapeningsconfigurator kunnen klanten zelf hun eigen wapeningskorf ontwerpen en direct laten produceren. Vrijwel zonder dat er een mens aan te pas komt. Directeur Johan van Wijngaarden van Betonstaal.nl: “Met de 3D-viewer van deze online tool is direct te zien hoe de korf eruit komt te zien en kun je hem van alle kanten bekijken.”

Bestelmodule 3D-viewer

Om een korf op maat te bestellen voert men diverse specificaties in. Dat gaat overzichtelijk in de bestelmodule met 3D-viewer, want daar is direct van ingevoerde specificaties de verandering aan de wapeningskorf te zien. Foute ingaven zijn er meteen uit te filteren en dat bespaart alle partijen een hoop vertraging. Zijn meerdere in detail verschillende wapeningskorven nodig? Veel werk is te besparen door de eerste korf te kopiëren, vervolgens op ‘Wijzig specificaties’ te klikken en hem aan te passen. Hij komt dan als aparte opdracht in de bestellijst te staan.

Wie alle voorbereidende werkzaamheden zelf doet, stuurt rechtstreeks de productiemachine aan. Steeds meer MKB-aannemers zien de voordelen hiervan omdat ze weten dat de korf of het rek precies zo door de productiemachine wordt gemaakt. Dat geeft veel minder afval en minder werk op de bouwplaats.

Wie alle voorbereidende werkzaamheden zelf doet, stuurt rechtstreeks de productiemachine zoals deze mattenlasmachine aan.

Wie alle voorbereidende werkzaamheden zelf doet, stuurt rechtstreeks de productiemachine zoals deze mattenlasmachine aan.

Stek- en haarspeldrekken

Ook stek- en haarspeldrekken zijn nu op maat te bestellen via de 3D-viewer. Ook bij de rekken is de foutmarge fors verlaagd en het gebruiksgemak hoog. Men kan eveneens kopiëren en een aangepaste versie in de bestellijst plaatsen.

Het gebruik van wapening op maat zorgt op de bouw voor minder afval en efficiëntere processen. Er hoeft op de bouwplaats minder geslepen, gebogen, geknipt en bijgelegd te worden. Dit levert tijdswinst op, de fysieke belasting voor de betonstaalverwerker is lager en de veiligheid neemt toe: minder op steigers of ladders staan om te knippen en aan te passen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Speciaal staal voor Palenhuis kunstproject

20-10 Buizen en kokerprofielen gemaakt uit deze staalsoort krijgen na verloop van tijd een dichte…

Plaatbewerking

Testlab specifiek voor plaatmateriaal

19-10 Voorheen lieten Laura Metaal en haar klanten hun staal testen bij externe labs. Dat…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Materialen

SSAB levert eerste fossielvrije staal aan Volvo

30-08 SSAB Oxelösund rolde in juli het eerste staal dat is geproduceerd met de zogeheten…

Bedrijf en Economie

Haalbaarheidsonderzoek duurzame toekomst Tata Steel

16-08 Tata Steel en FNV zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om zo snel als…

Materialen

Staalimporten dempen prijsstijgingen

12-07 De koopgraagte van veel staalhandelaren, service centers en verbruikers is in juni behoorlijk afgenomen,…

Materialen

Reesink Staal heet nu Eriksen Staal

01-07 De voormalige Royal Reesink-divisie staat sinds 2018 op eigen benen als onderdeel van Copiam…

Materialen

Ferus Smit brengt productie staalpakketten in eigen huis

28-06 Ferus Smit is al meer dan 100 jaar actief in de scheepsbouw. Het familiebedrijf…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X