4Innovators Days zet innovaties alsnog in de kijker

0

Kumatech, LVD, Q-Fin en Valk Welding organiseren alsnog de 4Innovators Days. Het event zal onder strikte maatregelen op 23, 24 en 25 september plaatsvinden in de showroom van Q-Fin in Bergeijk.

De 4Innovators Days, die de vier initiatiefnemers – allemaal genomineerd voor de  TechniShow awards – gepland hadden om geïnteresseerden alsnog hun innovaties te kunnen tonen na de annulering van TechniShow, moest op zijn beurt afgelast worden vanwege het coronavirus. Nu de maatregelen zowel in Nederland als in België stilaan versoepelen, plannen de vier bedrijven alsnog het event.
Dat gebeurt onder strikte maatregelen in de showroom van Q-Fin in Bergeijk. Bezoekers kunnen langskomen door te registreren voor een blok van twee uur. Op deze manier worden de bezoekersaantallen gespreid en kan men de nodige afstand garanderen.

LVD
LVD plaatst de Easy-Form kantbank – 80ton 2500mm werklengte – met de daarbij horende CADMAN software in de kijker. De andere LVD-machines, waaronder ook lasersnijmachines, zullen te bezichtigen zijn in de productieomgeving inclusief demonstraties op het gerobotiseerde buigsysteem Dyna-Cell.

Kumatech
Kumatech laat drie AGV voertuigen zien. De Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten). Daarnaast wordt een KUMA plaatwerkidentificatie machine getoond, evenals een Techman cobot welke de KUMA belaadt.

Q-Fin
Q-Fin demonstreert de planetaire finish machine F600 SP4 en de nieuwe 1500 mm brede ontbraammachine F1500. Daarnaast staan in de showroom alle finish oplossingen werkend opgesteld. Bezoekers kunnen hun eigen testproducten meenemen en deze worden ter plaatse van de gewenste finish voorzien.

Valk Welding
Valk Welding zal zijn cel met alu-lasrobot tonen. Deze cel wordt beladen door een cobot en zal tijdens het event pennenbakjes produceren uit dun aluminium materiaal. Deze worden gelast met het Super-Active-Wire-Proces.

Data:
23, 24 en 25 september, dagelijks van 10:00–20:00 met tijdsblokken van 2 uur.
Geheel volgens RIVM richtlijnen is het verplicht vooraf aan te melden bij de bedrijven met voorkeur voor een tijdsblok.

Adres:
Q-Fin, Wilgenakker 8, 5571 SJ,  Bergeijk