ACE met TUBUS en kabelveer dempers op Precisiebeurs

Op de Precisiebeurs geeft ACE Stoßdämpfer acte de présence met onder meer zijn TUBUS en de kabelveer dempers. De TUBUS structuurdemper is RGA getest en is daarmee onder voorwaarden geschikt voor toepassingen in een cleanroom. In tegenstelling tot de standaard demper bevat deze demper géén kleurstoffen.

De TUBUS structuurdemper is RGA getest en daarmee onder voorwaarden geschikt voor toepassingen in een cleanroom.

De kabelveer dempers zijn op hun beurt bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren, zeewater en uv-straling. Tegelijkertijd beschikken ze over permanent hoge vibratie-, schok- en stootdempende eigenschappen. Ze worden gekenmerkt door flexibiliteit en veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Bovendien kunnen de roestvrijstalen kabels worden voorzien van een coating. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke uitvoeringen van deze dempers kan een breed scala aan belastingen en trillingen worden opgevangen en/of geïsoleerd.

Voordelige oplossing

De TUBUS demper van ACE heeft zijn dempingseigenschappen vooral te danken aan het unieke materiaal. De onderhoudsvrije inbouwklare dempers bestaan uit speciaal co-polyester elastomeer. Dit materiaal warmt onder belasting slechts gering op en zorgt voor een gelijkblijvende demping. Het materiaal en het wereldwijd unieke productieproces resulteren in de bijzondere dempingseigenschappen. De structuur van het elastomeer wordt dusdanig veranderd dat er individuele dempingseigenschappen ontstaan. Ten opzichte van demping met rubber, polyurethaan (PUR) of stalen veren bieden deze structuurdempers een flinke verbetering.

Ze winnen het naast hun flexibele dempingseigenschappen ook qua levensduur van andere oplossingen. Die is twintig keer zo hoog vergeleken met urethaan-dempers, tien keer hoger dan bij rubber dempers en vijf keer zo hoog als bij stalen veren. Qua flexibiliteit zijn de TUBUS-structuurdempers van alle markten thuis. Ze zijn verkrijgbaar in zeven verschillende types en engineers kunnen voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikmaken van circa 150 producten.

Belangrijk winstpunt van de kabelveer dempers zijn de hoge standtijden en daarmee een groot kosten-baten voordeel.

Belangrijk winstpunt van de kabelveer dempers zijn de hoge standtijden en daarmee een groot kosten-baten voordeel.

Groot kosten-baten voordeel

Belangrijk winstpunt van de kabelveer dempers zijn de hoge standtijden en daarmee een groot kosten-baten voordeel. Een ander pluspunt is dat ze kwetsbare machines en onderdelen tijdens het transport optimaal beschermen. Daarnaast zijn de onderdelen onderhoudsvrij, hebben een speciale vorm en door de wrijving van de afzonderlijke draden beschikken ze bij elke toepassing over een bovengemiddeld goede demping. Ze zijn net zo geschikt als dempend element voor kwetsbare harde schijven en meetapparatuur als voor containers en zware machines – niet in de laatste plaats omdat door het gebruik van meerdere elementen de mogelijkheden bijna oneindig zijn.

Zo kunnen ze ook worden gebruikt in besturingskasten, bij pompen, compressoren en militaire toepassingen. Hun superioriteit onder moeilijke omstandigheden is te danken aan het gebruikte materiaal en het unieke ontwerp: de kabels zijn standaard gemaakt van roestvrij staal en kunnen indien gewenst ook worden voorzien van een coating. De bevestigingsbeugels worden standaard in aluminium geleverd maar zijn op aanvraag ook verkrijgbaar in roestvrijstalen uitvoering.

ACE Stoßdämpfer
Precisiebeurs
Hal 1, stand 246

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Maatwerk met Magnum demper van ACE

30-11 Door vooraf berekende specificaties, zoals het verkorten van de slaglengte en optimalisatie van de…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Verspanen

Recordaantal exposanten jubileumeditie Precisiebeurs

08-11 Voor organisator Mikrocentrum is de jubileumeditie van de beurs om diverse redenen bijzonder. Bart…

Verspanen

OPS levert fijnmechanische producten uit Maleisië

01-11 Het uitbesteden van kleine aantallen doet OPS al bijna 15 jaar, in combinatie met…

Toeleveren

ACE structuurdempers voorkomen botsingen in automotive industrie

11-10 De structuur- en veiligheidsdempers van ACE van het type Tubus zijn verkrijgbaar in maar…

Toeleveren

Crashdempers voor noodstops

18-08 Deze dempers voor eenmalig gebruik zijn gemaakt van aluminium of stalen buizen, die bij…

Toeleveren

Breed inzetbare kabelveer dempers

13-01 Dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer introduceert een nieuwe productserie op het gebied van vibratietechniek. Dit productspectrum…

Toeleveren

Kleine hulpmiddelen met groot effect

23-11 Wie massakrachten in de automatisering van industriële productieprocessen efficiënt wil verminderen, kan voor veel…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X