Acht kanshebbers voor Femme Tech Awards

De genomineerde bedrijven voor de Femme Tech Bedrijven Awards 2015 zijn bekend. In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen. De jury onder leiding van Annemarie Jorritsma maakt op 19 november tijdens de prijsuitreiking de winnaars bekend.

De Femme Tech Bedrijven Awards zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Ze worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Doel van deze prijs is om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten, en zo ook andere bedrijven te inspireren.

Genomineerde kleine bedrijven
In de categorie ‘kleine bedrijven (tot 50 medewerkers)’ zijn General Ledger (Elst), GFM Master in Parts (Bergeijk) en IMd Raadgevende Ingenieurs (Rotterdam) genomineerd. Nancy Klomp van General Ledger: “Als echt vrouwenbedrijf – er werkt bij ons maar één man – is onze missie om zo veel mogelijk ruimte te maken voor vrouwen in de techniek, en een optimaal vrouwvriendelijke werkomgeving te creëren. Deze nominatie is een prachtige erkenning van wat wij doen.”

Drie kanshebbers bij middelgrote bedrijven
In de categorie ‘middelgrote bedrijven (50-250 medewerkers)’ zijn tbp electronics (Dirksland), Van Wijhe Verf (Zwolle) en Van Hoften Installatietechniek (Hardinxveld-Giessendam) de kanshebbers. Arjan Burghout, projectleider bij Van Hoften: “Door de grote vraag naar technisch geschoolde jongeren, is het gewoon zaak om in te zetten op de werving van mannen én vrouwen. Onze open houding naar meiden en vrouwen betaalt zich terug. En je ziet: hoe meer vrouwen wij aannemen, hoe makkelijker andere vrouwen hier ook binnenstappen.”

Twee genomineerden in de categorie grote bedrijven
In de categorie ‘grote bedrijven’ (meer dan 250 medewerkers) maken er twee kans op een prijs: Fokker Elmo (Hoogerheide) en Rockwool (Roermond). Viviane Bresseleers, teamlid HR Operations bij Fokker Elmo: “Van oudsher werken er bij Elmo al overwegend vrouwen in de productie, omdat die goed zijn in het priegelwerk dat nodig is bij het vervaardigen van bekabelingssystemen. Maar inmiddels hebben we ook op managementniveau oog voor de meerwaarde van vrouwen. Ik ben supertrots op deze nominatie.”

De jury zal naast de inventiviteit van bedrijven vooral beoordelen in hoeverre bedrijven bewust kiezen voor meer vrouwen en daar hun best voor doen. Juryvoorzitter Jorritsma: “Dat er vrouwen in dienst zijn en er aandacht is voor diversiteit mag geen toevalligheid zijn. De bedrijfsleiding moet er over hebben nagedacht en gerichte acties hebben ondernomen: heb je bij de selectie oog voor diversiteit? En stimuleer je dat vrouwen in je bedrijf doorstromen?”

De Femme Tech Bedrijven Awards worden uitgereikt tijdens het Femme Tech Award-diner op 19 november. Tijdens dit diner komen 100 ondernemers en HR-professionals uit de techniek samen met sociale partners en stakeholders uit onderwijs en politiek bij elkaar om onder leiding van 10 tafelvoorzitters te bespreken wat nodig is om het aantal vrouwen in de techniek verder te vergroten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Vrouwen positief over werken in technologische industrie

08-03 Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek ‘Meer vrouwen interesseren en behouden voor…

Personeel en Opleiding

Vrouwen dichten loonkloof

15-11 Tussen 2016 en 2019 lag op landelijk niveau het gemiddelde loon van vrouwen in…

Personeel en Opleiding

Nieuwe community voor vrouwen in de techniek gelanceerd

28-07 Met het platform Techniekvrouwen.nl zetten diverse vrouwen uit de techniek zich in om andere…

Personeel en Opleiding

Techniekonderwijs wordt populairder bij meisjes, maar vmbo blijft achter

12-04 Meisjes op havo, vwo en mbo kiezen vaker dan tien jaar geleden voor een…

Geen categorie

Technisch glossy Femme Tech Magazine is uit

03-12 Lisa Butter is lasser bij Sollas in Wormer, Kyra Burhenne monteert fijnmechanische onderdelen bij…

Geen categorie

Inschrijving Femme Tech Award geopend

17-04 Kleine, middelgrote en grote bedrijven uit de technische sector kunnen zich weer inschrijven voor…

Geen categorie

Femme Tech Magazine, een technische glossy

18-11 Bij de uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Award, is vorige week ook een…

Geen categorie

Op hoge hakken techniek ervaren bij STODT

02-04 STODT organiseert Hoge hakken in de Techniek op dinsdag 9 april in Hengelo. Alle…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV