Additive Industries blijft grenzen verleggen in F1

Met de Grand Prix van Silverstone voor de deur hebben Sauber Technologies en Alfa Romeo F1 Team ORLEN hun technologische samenwerking met Additive Industries uit Eindhoven met nog eens drie jaar verlengd.

Alfa Romeo maakte op 24 juni Milaan op een bijzondere manier wakker om de 112e verjaardag van het automerk te vieren. Dat gebeurde met een F1 auto, waarvoor diverse onderdelen worden gemaakt met de metaalprinters van Additive Industries.

Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en heeft momenteel vier systemen in eigen huis. Deze zomer vieren beide partijen de vijfde verjaardag van hun strategische partnerschap voor additieve productie van metaal. Met de focus op productiviteit, reproduceerbaarheid van onderdelen en industriële serieproductie, willen ze grenzen blijven verleggen in metaal AM om lichtgewicht cruciale componenten te produceren voor de automobiel-, industriële en gereedschapsindustrie.

Cyclustijden verkorten

Vanaf het begin van de samenwerking heeft Additive Industries de medewerkers van Sauber Technologies in staat gesteld om te versnellen op het gebied van additieve productie van metalen. De investering in de MetalFAB-systemen – met zijn open parameters – stelde Sauber in staat om de cyclustijden te verkorten bij de productie van innovatieve onderdelen voor hun eigen windtunnelmodellen, F1-raceauto’s en activiteiten van derden.

Van ideefase tot eindproducten

Sauber Technologies maakt deel uit van de Sauber Group en is gevestigd in Hinwil, Zwitserland. Het bedrijf is volledig gericht op activiteiten van derden en biedt een holistische service voor complexe technische problemen, van de ideefase tot de eindproducten. Het bedrijf kan putten uit de ervaring van zijn  hoogopgeleide personeel en uit de knowhow die is gegenereerd in vijftig jaar geschiedenis in de autosport. Sauber staat alom bekend om zijn race-activiteiten, waaronder sportwagenraces en Formule 1. Sauber neemt deel aan de F1-competitie met zijn Alfa Romeo F1 Team ORLEN met coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu.

Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en heeft momenteel vier systemen in eigen huis.

Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en heeft momenteel vier systemen in eigen huis.

Essentieel ingrediënt

Christoph Hansen, COO van Sauber Technologies: “Additive Industries is een essentieel ingrediënt geworden in ons aanbod. Sinds we de MetalFAB-systemen in onze processen hebben geïntroduceerd, zijn onze interne mogelijkheden aanzienlijk toegenomen: Ze bieden ons de beste manier om de meest geavanceerde onderdelen voor onze motorsportactiviteiten te produceren, evenals ons groeiend aantal klanten, waardoor doorlooptijden, kosten en verspilling worden verminderd en de grenzen van de technologie worden verlegd.”

Mark Massey, Chief Commercial Officer (CCO) bij Additive Industries: “We stimuleren elkaar om onze grenzen te verleggen en te innoveren. We zijn vastbesloten onze langdurige samenwerking voort te zetten en te laten groeien en evolueren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Welke metalen zitten er in een F1-auto?

13-03 De Formule 1 fascineert door de unieke combinatie van technologie, snelheid, precisie en wedstrijd.…

3D

Prestigieuze prijs voor Additive Industries

13-06 Additive Industries ontving de prijs voor de samenwerking met Volkswagen aan een gereedschapsmondstuk voor…

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

Oppervlaktetechniek

Samenwerking in hogere versnelling

14-02 AkzoNobel en McLaren gingen voor het eerst samenwerken in 2008. Sindsdien zijn er verschillende…

3D

Tien lasers in nieuwe MetalFAB-600 3D-metaalprinter van Additive Industries

23-11 Additive Industries, ontwikkelaar en fabrikant van 3D-metaalprinters voor industriële productie, heeft de ontwikkeling aangekondigd…

3D

Additive Industries gaat samenwerken met Makino

11-11 Additive Industries en Makino gaan samen een geïntegreerd proces ontwikkelen voor het 3D-printen en…

Toeleveren

Axalta geeft F1-team Mercedes extra kleur

03-06 Axalta, leverancier van vloeibare en poedercoatings, is opnieuw een Official Team Supplier voor het…

3D

Kapitaalinjectie voor Additive Industries; medeoprichter verlaat bedrijf

20-05 Additive Industries in Eindhoven, machinebouwer van industriële 3D-metaalprinters, heeft bij haar aandeelhouder Highlands Beheer…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen