Additive Industries introduceert flexibele metaalprinter MetalFab 300 Flex

Additive Industries introduceert de MetalFab 300 Flex. Deze metaalprinter maakt volgens de Eindhovense machinebouwer 3D metaalprinten toegankelijker dan ooit. “Deze nieuwste uitvoering van de metaalprinter biedt een on-demand platformformaat, dat fabrikanten een ongekende flexibiliteit biedt.”

De MetalFab 300 Flex richt zich voornamelijk op nieuwkomers in de metaal AM-markt, in industrieën zoals automotive, defensie, energie inclusief olie en gas, en halfgeleiders.

Additive Industries heeft de ambitie om de toepassing van industriële metaal AM mogelijk te maken. Met zijn bewezen Powder Bed Fusion (PBF)-technologie, belooft de MetalFab 300 Flex nieuwe mogelijkheden te ontsluiten voor fabrikanten met een breed scala aan toepassingen en componenten. In tegenstelling tot traditionele metaal AM-printers, biedt de MetalFab 300 Flex een kosteneffectief instappakket met een nieuw businessmodel in de industrie om het eenvoudiger dan ooit te maken voor fabrikanten om de kosten en risico’s van de invoering van metaal AM te verminderen.

De MetalFab 300 Flex heeft twee 500-watt lasers die toegang hebben tot elke hoek van het flexibele bouwoppervlak. Het basis oppervlak is 300 x 300 x 400 mm, met de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een groter oppervlak (420 x 420 x 400 mm) op aanvraag, met een maandelijkse of levenslange licentie.

Hoge flexibiliteit

De MetalFab 300 Flex is geprijsd op hetzelfde niveau als een medium frame printer. Wat de MetalFab 300 Flex onderscheidt, is zijn ongeëvenaarde flexibiliteit. Het is volgens Additive Industries een primeur in de industrie en de enige printer die gebruikers in staat stelt hun bouwoppervlak on-demand te vergroten. Dit combineert de meer toegankelijke prijs van een kleine printer met de veelzijdigheid van een groter systeem.

Bewezen prestaties

De MetalFab 300 Flex is het resultaat van jaren in de praktijk geteste prestaties en feedback van klanten. Deze printer staat garant voor betrouwbaarheid en efficiëntie, maar de echte innovatie van de MetalFab 300 Flex zit in de configuratie, speciaal ontworpen om het adoptieproces voor nieuwkomers op de markt te vereenvoudigen. In combinatie met een innovatief businessmodel dat flexibele schaalbaarheid mogelijk maakt.

Nieuwkomers op de markt aantrekken

De MetalFab 300 Flex richt zich voornamelijk op nieuwkomers in de metaal AM-markt, in industrieën zoals automotive, defensie, energie inclusief olie en gas, en halfgeleiders. Het voordelige instappakket, de geïntegreerde poederverwerking en de unieke flexibiliteit verlagen de barrière om de markt te betreden, waardoor het ideaal is voor bedrijven die hun financiële en technische risico’s willen beperken bij het implementeren en ontwikkelen van metaal AM.

Door flexibele bouwmogelijkheden en schaalbaarheid te bieden, vormt de MetalFab 300 Flex het platform om te innoveren en te groeien, aantrekkelijk voor bedrijven met verschillende productiebehoeften en budgetbeperkingen.

Mark Massey, CEO bij Additive Industries: “We nemen het voortouw in het toegankelijker en betaalbaarder maken van metaal additive manufacturing. De MetalFab 300 Flex, is ontworpen om onze klanten te helpen hun technische en financiële risico’s te beheren terwijl ze hun AM-business laten groeien. Het is specifiek gericht op klanten die zowel kleine als grote onderdelen willen maken, maar zonder de initiële kosten van een grote printer.”

De MetalFab 300 Flex is deze week officieel onthuld op de RAPID + TCT 2024, het belangrijkste evenement voor AM in Noord-Amerika.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Eerste Italiaanse klant voor Additive Industries

21-08 Met de aankoop van de MetalFABG2 printer breidt ADDDAM uit naar de gietindustrie. De…

3D

Rolls-Royce investeert in twee 3D-metaalprinters van SLM

25-08 Rolls-Royce gaat de systemen gebruiken voor de fabricage van onderdelen voor vliegtuigmotoren. Met 3D-printen…

3D

Additive Industries blijft grenzen verleggen in F1

29-06 Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en…

3D

Prestigieuze prijs voor Additive Industries

13-06 Additive Industries ontving de prijs voor de samenwerking met Volkswagen aan een gereedschapsmondstuk voor…

3D

Grob introduceert GMP300 metaalprinter als primeur op open huis

04-05 “Na twee virtuele huisbeurzen in 2020 en 2021 zijn we blij dat we onze…

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

3D

Tien lasers in nieuwe MetalFAB-600 3D-metaalprinter van Additive Industries

23-11 Additive Industries, ontwikkelaar en fabrikant van 3D-metaalprinters voor industriële productie, heeft de ontwikkeling aangekondigd…

3D

Additive Industries gaat samenwerken met Makino

11-11 Additive Industries en Makino gaan samen een geïntegreerd proces ontwikkelen voor het 3D-printen en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV