Additive Industries gaat samenwerken met Makino

0

Additive Industries en Makino gaan samen een geïntegreerd proces ontwikkelen voor het 3D-printen en nabewerken van metalen onderdelen. De Nederlandse en de Japanse machinefabrikant hebben hiertoe een intentieverklaring getekend.

Met hun gezamenlijke project anticiperen de twee bedrijven op de opschaling van geïndustrialiseerde additieve productie. In plaats van het 3D-printen van metalen onderdelen en de nabewerking daarvan te behandelen als aparte processen, mikken Additive Industries en Makino op het ontwikkelen van één procesketen waarin hun technologieën naadloos samenwerken. De twee zullen al hun proceskennis en ervaring met het ontwerpen van machines inbrengen om samen te werken aan de ontwikkeling en commercialisering van een hybride procesketen.

Makino, dat sinds kort in Nederland wordt vertegenwoordigd door Laagland, is producent van  hoogwaardige bewerkingscentra. “Onze engineering teams beschikken over bewezen capaciteiten in complexe 5-assige bewerkingstoepassingen, inclusief adaptief bewerken, het scannen van componenten en hoog nauwkeurig bewerken”, zegt Neo Eng Chong, topman van Makino Azië. “We zijn heel blij samen te werken met een marktleider als Additive Industries om de industrialisatie van 3D metaal printen te versnellen. Het is een voorrecht met hen te werken aan de toekomst van industrieel metaal printen.”

Additive Industries, de in Eindhoven gevestigde producent van 3D metaalprinters, is uiteraard ook ingenomen met de samenwerking met Makino. “Samen met deze wereldwijd vooraanstaande producent van hoogwaardige bewerkingscentra zullen we gaan werken aan complete bewerkingsoplossingen voor de high-end en veeleisende markten”, zegt Marc Veas, CTO Additive Industries.