Additive Industries krijgt meer ruimte

0

Additive Industries verhuist begin april naar een gloednieuwe fabriek op Strijp-T in Eindhoven. Hier wil het bedrijf invulling geven aan de ambitie om in 2022 een top 3 positie in de industriële 3D metaalprint markt te bekleden.

Op de nieuwe locatie zal het bedrijf haar hoofdkantoor samenvoegen met de ontwikkelactiviteiten, assemblage van de 3D metaalprintsystemen en het testen hiervan. Deze activiteiten zijn nu nog verspreid over twee locaties in Eindhoven. De verhuizing biedt het snelgroeiende team van Additive Industries alle ruimte voor verdere groei aangezien het totale oppervlak ruwweg zeven keer groter is dan de huidige faciliteiten samen.

Voormalig Philips pand
De nieuwe fabriek is te vinden in een prachtig gerenoveerd voormalig Philips pand met een rijke historie uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zo waren ook andere Eindhovense grootmachten als ASML en FEI (nu onderdeel van Thermo Fisher) hier in hun beginjaren gevestigd. Via het traditionele dak met noorderlichten valt een zee van daglicht binnen en de glazen wanden versterken het effect van transparantie, een van de kernwaarden van het bedrijf.

Na renovatie is het pand volledig duurzaam, voldoet aan de hoogste energiebesparingseisen en biedt de beste werkomgeving voor de Additive Industries teams. “We zijn trots dat we opnieuw onze intrek mogen nemen in een inspirerend voorbeeld van industrieel erfgoed waar we de oorspronkelijke architectuur hebben bewaard en gecombineerd met een vleugje moderniteit. Dit maakt het een prachtig thuis voor een snel groeiend bedrijf in digitale fabricagetechnologie zoals wij”, aldus Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

De officiële opening staat gepland voor na de zomervakantie.