Alers Machinebouw en Onderhoud versterkt positie

0

Alers Machinebouw en Onderhoud in Wekerom heeft per 1 mei de Nieuwleusense bedrijven Heemhorst International en WEMO-techniek overgenomen. De drie bedrijven blijven zelfstandig opereren onder leiding van directeur Maarten Alers.

Alers onderhoudt en levert al meer dan 20 jaar onderdelen van machineparken van kunststof-, veevoeder- en papierfabrieken in Nederland, België en Duitsland. Bij het bedrijf werken nu 30 vakmensen, die klanten op maat bedienen. WEMO-techniek is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van monsternamesystemen gericht op kwaliteitsbewaking en -controle. Heemhorst is gefocust op de ontwikkeling en productie van machines voor de droge stof- en stortgoedverwerking. De huidige eigenaar van Heemhorst en WEMO-techniek legt vanwege zijn leeftijd zijn functie neer. Directeur Maarten Alers van Alers Machinebouw en Onderhoud: “De afgelopen jaren zijn zowel Heemhorst als WEMO-techniek flink gegroeid. Dankzij deze overname kunnen we een volgende stap maken. De overname heeft als motto ‘samenwerken waar het kan, maximaal rendement voor onze klanten’. Ik zie een mooie toekomst voor me, waar kennis en ervaring op een natuurlijke manier samenkomen.”

Gedegen engineering
De overname van Heemhorst en WEMO-techniek biedt nieuwe kansen volgens Alers: “Al vele jaren leveren wij onze klanten machines en zorgen daarnaast voor het onderhoud. Wat wij niet in huis hebben, is een gedegen engineersafdeling. Wij zien bij Heemhorst en WEMO-techniek juist een omgekeerde situatie: een sterke focus op engineering en de productie van installaties. Dit is een prachtige win-win: met Heemhorst en WEMO-techniek vullen we met kwalitatieve engineering en een professionele werkplaats Alers aan. Andersom vult Alers Heemhorst en WEMO-techniek aan met zijn goede service en het onderhoud aan installaties.” Ook Heemhorst en WEMO-techniek zien de overname als een kans om hun marktpositie te verstevigen. De overname en daarmee de uitbreiding van activiteiten levert de bedrijven en hun klanten veel voordelen op: alles rondom machinebouw en onderhoud is op één adres te vinden.