Alfen beste leerbedrijf 2017

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft Alfen in Almere uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland. In september werd Alfen al gekozen als winnaar in de sector Techniek, en met deze prijs is Alfen ‘beste leerbedrijf overall’ van de 230.000 erkende leerbedrijven in Nederland.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Met stageplekken en leerbanen nemen deze leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Tijdens een Ambassadeursgala op 23 november ontving Alfen de prijs voor beste leerbedrijf uit handen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad en vice-voorzitter van de SBB, en Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland.

Een jaar lang in de schijnwerpers
Het beste leerbedrijf staat een jaar lang in de schijnwerpers en vertegenwoordigt namens SBB alle leerbedrijven van Nederland.
Alfen biedt al jarenlang opleidingsplaatsen voor mbo-studenten in een omgeving in het hart van de energietransitie. Ezra Dasberg, opleidingscoördinator bij Alfen, licht toe: “Wij vinden het belangrijk om studenten bij ons in de praktijk te laten leren en hen de kans te bieden om hun capaciteiten binnen Alfen verder te ontwikkelen. Op deze manier houden wij ook de connectie met het moderne onderwijs. Verder is het voor ons prettig om vanuit een stagetraject nieuwe talenten te ontdekken. Onze sector maakt een enorme groei door, waardoor er volop plaats is om door te stromen in een startfunctie of een plaats te bemachtigen in onze eigen bedrijfsschool, de Alfen Academy, in samenwerking met het Deltion College. Wij zijn trots op deze prijs als erkenning voor onze jarenlange inzet op dit gebied.”

Met smart grid oplossingen, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een divers portfolio van andere producten, systemen en diensten, speelt Alfen een centrale en verbindende rol in het elektriciteitsnetwerk. De door Alfen ontwikkelde transformatorstations voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie, en dagelijks maken duizenden elektrische voertuigen gebruik van door Alfen ontwikkelde laadstations. Het energieopslagsysteem van Alfen wordt gebruikt voor toepassingen zoals load balancing, energiehandel, frequentieregeling en het creëren van autonome stroomnetwerken in combinatie met zonne- of windenergie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel

STODT verkiest Zuidberg tot Leerbedrijf 2015

01-06 Zuidberg in Ens is door STODT Toekomsttechniek uit Hengelo (O) gehuldigd als Leerbedrijf 2015.…

Geen categorie

Volledig subsidiebedrag voor aanvragers Subsidieregeling praktijkleren

26-11 Erkende leerbedrijven ontvangen per deelnemer het volledige bedrag van maximaal € 2.700 per leerwerkplek.…

Geen categorie

Nominaties Beste Leerbedrijf in techniek bekend

19-06 Alle nominaties voor de verkiezing van het Beste Leerbedrijf 2014 in de techniek zijn…

Geen categorie

Nominaties voor Beste Leerbedrijf in techniek 2013 bekend

25-06 De nominaties voor de verkiezing beste Leerbedrijf 2013 in de technische sector zijn bekend.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV