Alle informatie zichtbaar in één oogopslag!

0

Wilt u metalen producten coderen of etiketteren met variabele informatie? Dan beschikt De Koningh Coding & Labeling over diverse oplossingen die eenvoudig te integreren zijn in uw productielijn.

Om metalen artikelen na het productieproces beter te kunnen verwerken kiezen veel producenten voor productidentificatie. Vaak gaat het om artikelinformatie, lengtematen, keurmerken, productiedata, barcodes en logo’s. Daarnaast vragen afnemers steeds vaker om klantspecifieke informatie hetgeen simpel toe te voegen is met onze machines.

Op welke metalen?
In de metaalindustrie gaat het vaak om metalen profielen, aluminium platen, stalen buizen of blikken deksels. Al deze metalen zijn met de machines van De Koningh te voorzien van productidentificatie. Het materiaal en productieproces bepaalt voor een groot deel welke oplossing het best geschikt is. Om te coderen en etiketteren wordt in de metaalsector veelal gebruikt gemaakt van deze vijf technologieën; kleinkarakter inkjet, grootkarakter inkjet, lasercoderen, print & apply en desktop printing. Hoogste tijd om de unieke mogelijkheden en verschillen per technologie eens beter onder de loep te nemen.

Vijf manieren om metaal te coderen en etiketteren

1. Coderen met kleinkarakter inkjet
Met deze oplossing print u met inkt alle gegevens contactloos op uw producten. Op zeer hoge snelheid kunt u berichten tot maximaal vijf regels coderen. De inkt is vrijwel meteen droog en hecht perfect op metaal.

2. Printen met grootkarakter inkjet
Robuuste technologie waarbij met een printkop informatie wordt gecodeerd op uw metaal. Ideaal voor het maken van boodschappen met groot formaat karakters. Naast zwarte inkt ook in wit, rood, blauw, geel en groen beschikbaar.

3. Markeren met lasercoderen
Om metaal te markeren hebben wij diverse fiberlasers in ons assortiment. Het grote voordeel van laser is dat er geen verbruiksmiddelen nodig zijn. Ook is de informatie permanent gemarkeerd in het metaal en niet uit te wissen.

4. Etiketteren met print & apply
Labels kunt u direct printen en aanbrengen met onze print & apply systemen. Hierbij kunt u kiezen uit blanco of (deels)voorbedrukte etiketten. Het geprinte etiket wordt vervolgens aangebracht door afrollen, afblazen of aandrukken.

5. Labelen met desktop printing
Etiketten kunt u ook printen met industriële desktop printers. Door bijvoorbeeld eerst in een kantoor alle labels te maken en daarna automatisch of handmatig aan te brengen op uw metalen producten. Ook full colour printen is mogelijk met de kleurenprinters van De Koningh.

De Koningh Coding & Labeling, stand F136

De Koningh: Simpel metaal coderen en etiketteren