Alle vertrouwen in een fantastisch goede METAVAK

Ze heeft ‘mega veel zin’ in de drie METAVAK-beursdagen. Carly Crezee is het nieuwe, frisse gezicht van hét nationale vakevent voor de metaalbranche. Als accountmanager METAVAK bij beursorganisator Easyfairs heeft ze de afgelopen maanden haar weg al aardig weten te vinden in de voor haar nieuwe branche. Haar eerste indruk? “De metaalindustrie is een leuke community waar iedereen elkaar kent. Ik hoor van verschillende mensen dat als je er eenmaal ingaat, je er niet meer uit gaat. Dat gevoel krijg ik ook wel een beetje.”

Carly Crezee is de nieuwe accountmanager van METAVAK. “We zijn bij Easyfairs allemaal euforisch dat er weer beurzen zijn. Iedereen zit vol energie en enthousiasme.”

Samen met haar collega’s is Carly ruim vijf maanden druk geweest met het voorbereiden van de beurs. Door corona was dat best een spannende tijd met veel onzekerheid: kan METAVAK doorgaan, wat moeten we allemaal regelen, wat mogen de exposanten en de bezoekers wel en wat mogen ze niet? Bij Easyfairs zijn ze blij dat er eindelijk duidelijkheid is. De eerste beurzen hebben reeds plaatsgevonden en de komende maanden zullen er nog meer volgen in Evenementenhal Gorinchem en op andere locaties. “We zijn hier allemaal euforisch dat er weer beurzen zijn. Iedereen zit vol energie en enthousiasme.”

Technisch personeel

Carly is de eerste om toe te geven dat ze nog veel moet leren over ‘de metaal’. Maar ze heeft zich goed ingelezen om een beeld te krijgen van de branche. En ook heeft ze zich uitgebreid laten informeren door de partners van METAVAK, zoals SMITZH, de Smart Industry hub van Zuid-Holland die het kennisprogramma op de beurs voor haar rekening neemt, Flam3D, die het Printplein vorm geeft en Koninklijke Metaalunie, waarmee het directeurendiner en de studentenmiddag worden georganiseerd.

Ze is dan ook op de hoogte van wat er speelt in de industrie en welke onderwerpen de metaalbewerkers bezighouden. “Een van de grootste uitdagingen is natuurlijk het tekort aan technisch geschoold personeel. Daar hoor je echt iedereen over. Dat is ook een van de redenen waarom we op de eerste beursdag een studentenmiddag houden. Zo willen we een bijdrage leveren aan het stimuleren van jongeren om voor techniek te kiezen.”

Exposanten bieden oplossingen

Maar minstens zo belangrijk is dat de bezoekers op METAVAK heel veel mogelijkheden en oplossingen zullen vinden, waarmee ze direct iets kunnen doen aan het tekort aan handjes. Ruim 130 exposanten presenteren nieuwe machines en technieken, smart software, intelligente besturingen, cobots en robots en tal van andere zaken, die digitalisering en automatisering en daarmee slim produceren mogelijk maken. De beursorganisatie heeft er voor gezorgd dat iedere bezoeker makkelijk de weg kan vinden.

De beursvloer van METAVAK is ingedeeld in zes segmenten: verspanen, plaatbewerking, verbinding, automatisering, oppervlaktetechniek en 3D printen. Daarnaast kan de bezoeker inspiratie opdoen in het kennistheater, dat in het hart van de beursvloer is gepositioneerd. Hier wordt een kennisprogramma gepresenteerd met iedere dag een centraal thema: slim leren, slim produceren en slim verdienen.

Hoge kwaliteit bezoekers

Carly Crezee heeft alle vertrouwen in een goede METAVAK. Dankzij de corona-versoepelingen die sinds 25 september gelden, krijgen alle exposanten en bezoekers toegang tot de beurs met de CoronaCheck-app, waardoor de anderhalve meter regel is komen te vervallen. “Dat is natuurlijk heel fijn”, zegt Carly, die veel enthousiasme proeft bij de exposanten. “Iedereen is blij dat het weer mag. Dat ze weer mensen kunnen ontmoeten en zich op een live event kunnen presenteren in plaats van online. We zien op andere beurzen van Easyfairs, zoals Empack, maar ook op beurzen van andere organisatoren een trend dat de kwaliteit van de bezoekers heel goed is.

Geen pennenjagers en dagjesmensen. Nee, er komen vooral mensen die echt wat willen of echt wat nodig hebben. Die geïnteresseerd zijn, kennis van zaken hebben en komen om te kijken waar ze in kunnen investeren om hun productiviteit te vergroten en de kwaliteit van hun producten te verbeteren. Dat levert dus kwalitatief betere gesprekken op. Door de kwaliteit van de bezoekers en het enthousiasme bij de exposanten gaat METAVAK een fantastisch goede beurs worden.”

Smart badge fungeert als virtuele draagtas

Beursorganisator Easyfairs maakt het voor bezoekers van METAVAK nog makkelijker om informatie te verzamelen tijdens hun beursbezoek. Door de komst van de ‘Smart Badge technologie’ kan iedere bezoeker eenvoudig de interessante stands scannen met de bezoekersbadge die hij bij binnenkomst ontvangt.

Na afloop van het bezoek ontvangt de bezoeker alle informatie van de gescande stands direct in zijn mailbox. De exposant vult voorafgaand aan het event zijn of haar online profiel en alle informatie uit dit profiel wordt na afloop van het beursbezoek doorgestuurd naar de bezoeker. Hoe uitgebreider de exposant zijn of haar online profiel vult, hoe meer relevante informatie de bezoeker verzamelt.

De Smart Badge Technologie maakt het voor bezoekers heel eenvoudig om informatie te verzamelen van exposanten.

De Smart Badge Technologie maakt het voor bezoekers heel eenvoudig om informatie te verzamelen van exposanten.

De technologie werkt heel eenvoudig. Je raakt met je badge de badgelezer van de exposant aan. Als het groene licht aan gaat en je een geluid hoort, kun je er van op aan dat je later op de dag automatisch alle informatie ontvangt. Zelfs wanneer er geen face to face gesprek gevoerd is met de exposant kan de bezoeker wel relevante informatie verzamelen. Feitelijk fungeert de badge dankzij deze technologie als een virtuele draagtas: het is gedaan met het dragen van zware catalogi en losse folders.

Andere voordelen: je voorkomt fysiek contact door zelf informatie te scannen (corona-proof), je weet perfect welke stands je bezocht hebt. Je ontvangt later op de dag een e-mail met een handig overzicht van je bezoek, je ontvangt enkel de digitale informatie van exposanten waarin je interesse hebt getoond (geen spam), je wisselt jouw digitale visitekaartje uit met de exposanten die je bezocht hebt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X