Alles over duurzame materialen en oppervlaktetechnieken op één dag

Op donderdag 15 juni staat Congrescenter Koningshof in Veldhoven helemaal in het teken van duurzame materialen en oppervlaktebehandeling. Mikrocentrum, Vereniging ION en VOM organiseren voor de tweede keer het kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface (MES).

MES 2023 biedt bezoekers een antwoord op actuele thema’s rondom materialen, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechnieken, om samen tot een goed en duurzaam eindproduct komen

Duurzaamheid is niet langer een keuze: grondstof schaarste, maar ook het klimaat en de energietransitie maken investeren in duurzame materialen en oppervlaktetechnieken essentieel. Om de industrie hierbij op weg te helpen en inzicht te bieden in mogelijke oplossingen en kansen, is er Materials+Eurofinish+Surface (MES).

Oppervlaktebehandeling is overal

Oppervlaktebehandeling is in ons dagelijks leven veel aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan het lakwerk van een auto, het verchromen van kranen, de kleur van je mobiele telefoon, aluminium gelakte raamprofielen, huishoudelijke artikelen, vliegtuigen, bruggen en nog veel meer. Achter deze (voor zowel de consument als de gebruiker) vanzelfsprekende afwerkingen gaan tal van complexe technologieën schuil. Er bestaat geen industrie waar oppervlaktebehandeling niet aanwezig is.

In de ogen van verschillende vakexperts is materialenkennis en oppervlaktetechniek onmisbaar. Marko Bosman – Director Programs, Materials Innovation Institute M2i – vertelt bijvoorbeeld in zijn lezing meer over: ‘The power of materials modelling and simulation’. Maar de levensduur en kwaliteit omtrent materialentechnieken en innovatie binnen de vliegtuigindustrie wordt ook steeds belangrijker. Hier gaat Marcel van Wonderen (Master Engineer Process Equipment & Materials Development bij KLM Engineering & Maintenance) in zijn lezing ‘Maintenance, Repair & Overhaul of Gasturbines’ dieper op in.

Verschillende oplossingen rondom actuele thema’s

MES 2023 biedt bezoekers een antwoord op actuele thema’s rondom materialen, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechnieken, om samen tot een goed en duurzaam eindproduct komen. Bovendien worden maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen en overheden met elkaar om verbonden om cross-overs tussen de sectoren te bevorderen en samenwerkingen in de waardeketen te realiseren.

Het evenement is opgebouwd rondom 6 thema’s:

  • Meten is weten
  • Energie- en milieumanagement
  • Levensduur en kwaliteit
  • Materialen en coatings van de toekomst
  • Zorgeloos uitbesteden
  • Efficiënt en verantwoord produceren
  • Bovendien kunnen bezoekers zich meer verbreden in deze onderwerpen door deel te nemen aan een gevarieerd congresprogramma en op de beursvloer meer dan 80 vakexperts ontmoeten.

Imposant congresprogramma

Het congresprogramma biedt de bezoeker een uitstekende gelegenheid om kennis uit te breiden. Niet alleen op technisch niveau, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Het congres van dit jaar omvat 12 lezingen en talrijke Tech Talks die worden georganiseerd door de deelnemers.

Naast het exposantenplein biedt MES 2023 een sterk inhoudelijk congres met een gevarieerd programma. Een van de lezingen in het programma is de lezing door Timothy van Caelenberghe (Fluves): ‘Corrosie onder isolatie’. Maar ook de presentaties van VUB nemen de bezoekers mee in de ontwikkelingen rondom coaten van gerecycleerd aluminium substraten en de uitdagingen van oppervlaktebehandeling op AM-materialen. Bokto gaat in op de voor en nadelen van een 6-assige robot in coatingprocessen en verder neemt M2I de bezoeker mee in het belang van materiaal modelling en simulatie.

Toegang is gratis maar vooraf registeren is gewenst. Meer informatie over het evenement, gratis aanmelden en het complete lezingenprogramma van 15 juni is te vinden op de website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman stopt als Directeur bij Mikrocentrum

25-09 “De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor…

Automatisering

Slimme automatisering is er, nu de implementatie nog

14-06 Van een cobotarm die patat bakt en een lopende band waar met vision technologie…

Verspanen

Doorbraak AM als volwaardige productietechnologie is aanstaande

08-03 Dit is ook het domein van Fraunhofer Innovation Platform bij de Universiteit Twente (FIP-AM@UT),…

Toeleveren

Zuid-Hollandse maakindustrie komt bijeen in Van Nelle Fabriek

22-02 Dit jaar is er weer een gevarieerd programma met diverse keynotes en technologielezingen, onder…

Oppervlaktetechniek

Materials+Eurofinish+Surface terug naar 1 dag

13-02 De organisatoren Vereniging ION, VOM België en Mikrocentrum beraden zich nog over een optie…

Uncategorized

Marcel Smeets winnaar Kees Kooij Award

09-01 Deze prijs, vernoemd naar oud-voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum, kent Mikrocentrum jaarlijks toe…

Personeel en Opleiding

Ga vandaag nog aan de slag met deep learning, voordat het te laat is!

12-12 “Die hindernissen zijn niet gek, deep learning-algoritmen spelen altijd al hun rol in de…

Toeleveren

AM-keten naar wereldmarkt

07-12 “Met dit partnership willen we elkaar versterken en steunen in het realiseren van onze…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema